HÜDA PAR Suruç'ta Seçim Bürosu Açtı

HÜDA PAR Suruç'ta Seçim Bürosu Açtı

Hür Dava Partisi Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seçim bürosu açtı.

HÜDA PAR Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde seçim bürosu açtı. Açılış programına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş de katıldı.

Güneş’i ve beraberindeki partilileri yüzlerce araçtan oluşan konvoy Aligör beldesinde karşıladı. Partililer açılış öncesinde Suruç’ta tur attı.

Seçim bürosu için düzenlenen tören Abdulhakim Övet’in Kur’an tilavetiyle başladı.

Açılış programına Hür Dava Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş, il başkanı Lokman Yalçın, Karaköprü Belediye Başkan Adayı İ.Halil Göven, Birecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozkurt, Haliliye Belediye Başkan Adayı Fevzi Kav, Eyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Kışlar, Suruç Belediye Başkan Adayı Mustafa Durmaz ve yüzlerce Suruçlu katıldı.

Programın açılış konuşmasını Hür Dava Partisi Suruç Belediye Başkan Adayı Mustafa Durmaz, “Köy köy,  sokak sokak, cadde cadde, ayak basılmadık yer bırakmayacağız inşallah. Neden hür dava, çünkü hür davada iyiliği emretmek var kötülükten sakındırmak var. Biz bu sebepten dolayı Hür Dava Partisi dedik ve bu işe el attık. Eğer bu işe evet demişsek Allah’u tealaya hamd olsun bizler kazanmışızdır. Kazanmak ve kaybetmek kumarda olur. Kumar oynayan ya kazanır yâda kaybeder. Âmâ bizler kapı kapı, sokak sokak köy köy dolaşacağız ve akşam eve gittiğimizde diyeceğiz ki Yarabbi bizler çalıştık ve çalıştığımızın karşılığını aldık. Rabbimize hamd edeceğiz inşallah.”

Durmaz konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Ayrıca Hz. İbrahim(as) misali gibi diyoruz ki rabbim sen İbrahim’e dedin ki orda Mekke’de bir ev yap ve oralara insanları davet et dedin.Hz.İbrahim dedi ki "Yarabbi bu vadinin arasında bir ev inşa edersem benim sesim nerelere gider sesim bir yere ulaşmaz’’dedin. Rabbimiz dedi ki ‘ya İbrahim sen yap ve insanları hakka davet et. Biz senin sesini en uzaklara ulaştıracağız inşallah.’ Ve biz diyoruz ki ‘Armanceme ne servete, ne şöhrete.Armanceme ji gele milletemera xizmete.’’dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş ise burada yaptığı konuşmada “Bizim davamız Peygamber ve Hz.Resullah’ın davasıdır bizim rehberimizdir. Biz ondan başka rehber tanımayız.Allah’u teala bize diyor ki ‘bana itaat edin resule itaat edin ve sizden olan ulul emre itaat edin.’ Kimdir bu ulul emrimiz Allah’a secde edendir. Demek ki Alnı secde görmeyenlerin arkasından gitmeyeceğiz. Davamız özgürlüktür özgürlük ise Allah’a kul olmaktadır. Eğer biz Allah’a kul olmasak şeytan bizi kendine köle eder. Özgürlük adıaltında güzellik yarışması düzenleyerek Kürt kızları erkeklerin önünde soyuyorlar. Ve bunun ismini özgürlük koymuşlar. İnsan ne kadar Allahtan uzaklaşırsa buna özgürlük diyorlar. Biz bu özgürlüğü kabul etmiyoruz. Bizim özgürlüğümüz âlemlerin rabbi olan Allah’a kulluktadır.” dedi

Miting havasında geçen açılış programında sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

Ayrıca program sonunda  vatandaşlar ilahiler okuyarak halaylar çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.