HÜDA PAR, tarım işçilerinin sorunlarını yerinde tespit edecek

HÜDA PAR, tarım işçilerinin sorunlarını yerinde tespit edecek

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, tarım işçilerinin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla Türkiye genelindeki tarım işçilerini ziyaret edecek.

Mevsimlik tarım işçileri sorunu, bölgenin kanayan bir yarası olarak orta yerde duruyor. Her yıl belirli zamanlarda tarım işinde çalışmak amacıyla Batı illerine giden tarım işçileri; barınma, ulaşım, eğitim, sağlık, elektrik, su ve güvenlik gibi sorunlarla karşılaşıyor. Bir çok tarım işçisi daha çalışacağı yerlere varmadan yollarda vefat ediyor.

Mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları sıkıntıları yerinde tespit etmek isteyen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, İl Başkanı Emin Özaslan öncülüğünde bir heyetle Şanlıurfa'dan Türkiye'nin çeşitli illerine çalışmaya giden tarım işçilerini ziyaret etmek amacıyla yola çıktı.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Özaslan, " Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını yerinde tespit etmek ve bu sorunlar için çözüm yollarını yetkili mercilere sunmak amacıyla bugün yola çıktık. Şanlıurfa'dan Türkiye'nin dört bir köşesinde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan kardeşlerimizi ziyaret edeceğiz. Yerinde tespit ettiğimiz sorunları ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler