HÜDA PAR, uluslararası 2. Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumu düzenleyecek

HÜDA PAR, uluslararası 2. Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumu düzenleyecek

HÜDA PAR, siyonistlerin işgali altında olan Kudüs'ün tekrar özgürlüğüne kavuşması için toplumda bilinç oluşturmak adına Kudüs Fatihi ve büyük İslam Komutanlarından olan Selahaddin-i Eyyubi'yi anmak ve anlamak için sempozyum düzenleyecek.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan sempozyuma, Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde siyasetçi ve akademisyenler katılım sağlayacak.

Açılış konuşmasını HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'ın gerçekleştireceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir mesaj göndereceği sempozyumda; Filistin, İran, Suriye, Irak, Afganistan, Moritanya ve daha birçok ülkeden çok sayıda alim ve akademisyen katılarak sunumlar gerçekleştirecek.
HÜDA PAR, uluslararası

3-4 Ekim tarihlerinde online olarak düzenlenecek olan sempozyum ile ilgili İLKHA’ya konuşan HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, amaçlarının İslam toplumunda Kudüs bilinci oluşturmak olduğunu ve ileride bu sempozyumlar üzerinden bir Selahaddin-i Eyyubi Araştırma Enstitüsü kurmak olduğunu söyledi.

HÜDA PAR olarak geçen sene itibarıyla Selahaddin-i Eyyubi'nin Kudüs'ü haçlılardan kurtarmasının yıldönümü olan 2 Ekim'de, Diyarbakır'da bir sempozyum gerçekleştirdiklerini belirten Eşin, "Tabi ki bu bir başlangıçtı. Bundan sonra her yıl bu programı daha geniş katılımlı olarak uluslararası bir sempozyuma dönüştürmek ve ileride bu sempozyumlardan yola çıkarak çalışmaları 'Selahaddin-i Eyyubi Araştırma Merkezi' gibi bir enstitü ve akademiye dönüştürmektir." dedi.

"İslam ümmetinde Selahaddin-i Eyyubi üzerine araştırma yapan bir düşünce kuruluşu yok"

Siyonist işgal rejiminde bağımsız olarak 13 düşünce kuruluşunun Selahaddin-i Eyyubi'nin mücadelesi, stratejisi üzerine araştırmalar yaptığını hatırlatan Eşin, "Siyonistler, Selahaddin-i Eyyubi o dönemin zor şartlarında -Ümmet arasında ihtilaflar, sorunlar olduğu halde- Kudüs'ü nasıl özgürleştirdiği hakkında araştırmalar yapıp, bugün de yeni Selahaddinlerin çıkmaması, çıkması halinde ise alacakları tedbirlere ilişkin önlem alıyorlar. Maalesef şu ana kadar İslam ümmeti bazında Selahaddin-i Eyyubi üzerine araştırma yapan bir düşünce kuruluşu yok. Biz de yaptığımız programla Selahaddin-i Eyyubi’nin stratejisi üzerine araştırma yapıp bunun üzerinden alternatifler oluşturarak Kudüs'ün tekrar Siyonistlerin elinden kurtarılması için neler yapılabileceğine ilişkin hedefler belirlemeye çalıştık. Bu düşünce ile bu yıl sempozyumun 2'ncisini düzenleyeceğiz. Malum dünya genelinde bir Coronavirus salgını var. Onun için sempozyumu sanal olarak ‘zoom’ üzerinden gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"Kudüs üzerine araştırma yapan âlimlerimiz, akademisyenlerimizi olabildiğince tespit edip bu programa katmaya çalıştık"

Eşin, "Tarih okumanın amacı; eğlenmek, zaman geçirmek değil tecrübelerden istifade etmektir. Var olan hataların tekrar edilmemesi ve güzelliklerin günümüze taşınmasıdır. Biz de bu amaçla ümmet bazında Selahaddin-i Eyyubi üzerine, Kudüs üzerine araştırma yapan âlimlerimiz, akademisyenlerimizi olabildiğince tespit edip bu programa katmaya çalıştık." şeklinde konuştu.

Uluslararası olarak düzenlenecek olan sempozyumun başlangıç konuşmasını HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'ın gerçekleştireceğini belirten Eşin, tüm siyasi parti liderlerini davet ettiklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olumlu cevap verdiğini ancak yoğunluktan dolayı programa bizzat katılamayıp mesaj göndereceğini söyledi.
HÜDA PAR, uluslararası

"Sempozyum 2 oturum şeklinde gerçekleşecek"

Eşin, "Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bizzat canlı olarak katılacak. Filistin'den Hamas yetkilisi Musa ebu Merzuk, İslami Cihad yetkililerinden Muhammed Hint ile birlikte Moritanya, Amerika, Avusturya, Kosova, İran, Afganistan, Mısır, Lübnan, Irak, Suriye gibi ülkelerden birçok akademisyen ve birçok alim inşallah bu programa katılacaklar. Program 2 bölümden oluşuyor. İlk bölümde liderlerin selamlama konuşmaları olacak. 2 bölüm ise daha çok ilmi olacak. Bu bölümde Türkiye'de Kudüs üzerine araştırma yapan Dr. Abdulkadir Turan ve yurtdışından birçok akademisyen katılacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve dünyada basın kuruluşlarını programa destek vermek adına canlı yayın olarak vermeleri, haber yapmaları noktasında davetiye gönderdiklerini hatırlatan Eşin, programa iştirak etmelerini beklediklerini söyledi.

Kudüs ve Filistin davasını sahiplenmesi gereken bazı Müslüman ülke yöneticilerinin Filistin ve Kudüs davasını bitirmek ve siyonist işgalcilerin yaptıkları işgale destek mahiyetinde siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirerek Kudüs davasına ihanet ettiklerini belirten Eşin, böyle bir zamanda yaptıkları programın çok önemli olduğunu vurguladı.

Eşin, düzenledikleri programların ümmet bazında bir şuur oluşmasına ve Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşmasına vesile olmasını temenni etti.

3 Ekim cumartesi günü saat 14.00'da Zoom üzerinden başlayacak olan Rehber TV ve İLKHA'nın Youtube kanalından da canlı olarak yayınlanacak program, paylaşılacak link üzerinden zoom, Youtube ve Facebook'ten de takip edilebilecek.

HÜDA PAR, uluslararası 2. Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumu düzenleyecek

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.