HÜDA PAR Van milletvekili adaylarından esnaf ziyareti

HÜDA PAR Van milletvekili adaylarından esnaf ziyareti

Van’ın Özalp ve Saray ilçelerinde esnaf ve halkı ziyaret eden HÜDA PAR Van milletvekili adayları destek talebinde bulundular.

HÜDA PAR 27’nci dönem Van milletvekili adayları Faruk Tasan, Emre Aycan ve Mehmet Ekinci beraberlerindeki heyetle, Van’ın Özalp ve Saray ilçelerinde esnaf ve halkı ziyaret ederek 24 Haziran’da yapılacak seçimler için destek talebinde bulundular.

İlçelerde tek tek gezdikleri esnafın sorun ve taleplerini dinleyen milletvekili adayları, esnafın yaşadıkları sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Van milletvekili adayı Faruk Tasan, kırsal ilçelerde tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına devletin ciddi yatırım teşviklerinin olması gerektiğini söyledi.

Tasan, “Bölgemizin tarım ve hayvancılık bölgesi olması hasebiyle yatırım ve teşviklerin önemli bir kısmını bunlara yapması gerekir. Elbette fabrikalar olmalı, sanayisi gelişmeli ama bunun yanında tarıma ve hayvancılığa da ciddi bir destek verilmeli. Devlet gerekli destekleri verip teşvik edeceği yatırımlar sunarsa, başka ülkelerden et ithal etmek zorunda kalmayız. Şu an et ithal etmekle beraber saman ve yemi de dışarıdan ithal ediyoruz.” diye konuştu.

Sınır ticaretinin kolaylaştırılması gerektiğini aktaran Tasan, bölge halkının genelinin sınır ticaretiyle geçimini temin ettiğini belirterek, sınır ticaretinin önünün açılması için gereken adımlarında atılması gerektiğini kaydetti.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.