HÜDA PAR’dan Diyarbakır’ın Dicle İlçesine ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde esnaf ve halkı ziyaret etti.

Dicle ilçesinde Diyarbakır ve Hükümet caddelerinde bulunan esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve beraberindekiler, halkın sorunlarını dinledi.

Esnaf ve halkın genel olarak ilçenin sıkıntılarını aktardığı Yılmaz, kendilerine iletilen sorun ve sıkıntıların giderilmesi için yetkililerle temasa geçeceklerini belirtti.

Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan ve Eğil İlçe Başkanı Ali Durgunsu ile birlikte önceki gün gerçekleştirdikleri Eğil ziyaretinden sonra Dicle ilçesine giden Yılmaz, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, genel olarak esnafın iş yapamamaktan ve alım gücünün düşmesinden şikayetçi olduğunu belirtti.

"Eğil ve Dicle ilçeleri üretim yaparak dışarıya mal satacak işletmelerden mahrum"

Yılmaz, "Dün ziyaret ettiğimiz Eğil ilçemiz ile bugün ziyaret ettiğimiz Dicle ilçemizin esnafını ekonomik anlamda rahatlatmak gerekiyor. Bu ilçelerimizin üretim yapıp dışarıya ürün satacak herhangi bir işletmesi yok. Bu yüzden ilçeye sıcak para sadece işçi, memur ve emekli maaşları üzerinden olmaktadır. İşçi ve memur maaşlarının da enflasyon karşısında ezdirilmesi sonucunda vatandaşın alım gücünde ciddi manada düşüş meydana gelmiştir. Bu yüzden halk rahat bir şekilde alışveriş yapamamaktadırlar. Tüm bunlar esnafı olumsuz yönde etkiliyor." dedi.

"Zincir marketler yerli esnafı ekonomik olarak olumsuz etkiliyor"

Zincir marketlerin yerli esnafı ve ilçenin ekonomisini ciddi anlamda olumsuz etkilediğini ifade eden Yılmaz, "İlçede memur ve işçinin kazandığı sıcak para bu marketlere gittiği için yerel ekonomiye herhangi bir katkı olmuyor. Bu yüzden ilçe ekonomisine katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar yerli esnaftan alışveriş yapmalılar ki böylece ilçede ekonomi gelişsin, sıcak para ilçede bulunan esnafın arasında dönsün. Vatandaşın alım gücünün artırılması için; işçi, memur ve emekli maaşlarının artırılması lazım." ifadelerini kullandı.

"Bir an önce Dicle ilçesinin temiz içme suyu sıkıntısının giderilmesi gerekiyor"

Dicle'nin sorunlarını dile getirmeye devam eden Yılmaz, ilçenin Dicle Barajı'na çok yakın bir mesafede olmasına rağmen halkın temiz suya ulaşma ile ilgili problemlerinin olduğunu söyledi.

Su probleminin bir an önce halledilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz şunları söyledi:

Yıllardır Dicle ilçesinin temiz su içme sorunu var. İlçeye yakın olan barajın suyu daha uzakta olan Diyarbakır ve diğer şehirlere kadar gidiyor fakat Dicle ilçesi bu sudan istifade edemiyor. Bu durum Dicle halkına yapılan büyük bir eziyettir. Bir an önce temiz içme suyu sıkıntısının giderilmesi gerekiyor. Yine Dicle'nin birçok köy yolu ilçeye ulaşmada elverişsiz, bu yollar yapılırsa köylüler alışverişlerini ilçeden yapabilecekler, bu da ilçe ekonomisine katkı sağlayacaktır. Ayrıca dün ziyaret ettiğimiz Eğil ilçesinin de yarım bırakılan Diyarbakır-Eğil Karayolu bir an önce tamamlanmalı. Yetkililerin halkın bu sorunlarına duyarlı olması gerekiyor.

İlçeye yaptığı ziyaret sonrası Yılmaz ve beraberindeki heyet, 1992 yılında PKK tarafından işkenceler sonucu katledilen Şehid Cihan Aslanalp ve Şehid Muhammed Korkut'un kabirlerini ziyaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.