HÜDA PAR’dan Doğruhaber’e geçmiş olsun ziyareti

HÜDA PAR’dan Doğruhaber’e geçmiş olsun ziyareti

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, beraberindeki heyetle, silahlı saldırıya uğrayan Doğruhaber Gazetesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, silahlı ve molotoflu saldırıya uğrayan Doğruhaber Gazetesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Elibüyük ve beraberindeki heyeti Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Aslan karşıladı.

Saldırının gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulunan Elibüyük, bu saldırının adli bir vaka olarak görülmeyerek ciddiyetle üzerinde durulması gerektiğinin altını çizdi.

Gazete yetkililerine parti adına geçmiş olsun dileklerini ileten Elibüyük, “Yaklaşık sekiz yıldır ilkeli bir şekilde yayın hayatını sürdürmeye çalışan Doğruhaber Gazetesinin zaman zaman saldırılara ve hukuksuzluklara maruz kaldığı dönemler oldu. Tabi bundan önceki saldırıların ve hukuksuzlukların önüne geçilmediği için bugünkü saldırı belki de diğer saldırıların devamı olan bir saldırıydı. Hakikaten burada büyük bir saldırı planlanmış, öyle görünüyor. Hem doğalgaz borusuna yönelik, hem de silahla yapılan bir saldırı var. Bu saldırı normal adli bir mesele gibi görülmeyerek üzerine gidilmeli.” dedi.

Elibüyük, “Bununla birlikte bu işin arkasındaki odakların mutlaka ortaya çıkarılması lazım. Sadece birkaç kişinin üzerinden bu saldırının değerlendirilmesi sonuca götürmez. Mutlaka arkalarında kimler varsa bunların da ortaya çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Ben buradan bütün basın kuruluşlarına, bütün siyasilere ve STK’lara çağrımı yeniliyorum. Her basın kuruluşu gibi kendisine yapılan saldırıyla veyahut da sivil, siyasi herhangi bir siyasi görüşe mensup olanlar, kendilerine yakın medya kuruluşlarına yapılan saldırılara tepki göstermekle yetinmeyip, bütün medyaya yönelik saldırılarda ortak bir tepki ortaya koysun ki insanlarımızın haber alma özgürlüğünün önüne geçilmesin.” diye belirtti.

Fikirlerin silah zoruyla bastırılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Elibüyük, “Hangi düşünce ve fikriyattan olursa olun, bu düşünce ve fikriyatı silah yoluyla, bombalarla baskı altına almamak lazım. Farklı düşünebilirsiniz, farklı meseleler üzerinde farklı değerlendirmeleriniz olabilir, ancak farklılıkları bir zenginlik olarak görüp bunlara tahammül etme kültürünü geliştirmemiz gerekir. Bu tür terör faaliyetlerini şiddetle kınıyorum. En kısa sürede faillerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Bu sorumluluk da hükümetindir. Eğer bu saldırıların önüne geçilmezse failler ve arkasındakilere yeni saldırı zeminleri açılacak. Ben tekrardan Doğruhaber Gazetesi’nin yetkililerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Aslan ise ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.