HÜDA PAR’dan Doğruhaber’e geçmiş olsun ziyareti

HÜDA PAR’dan Doğruhaber’e geçmiş olsun ziyareti

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, beraberindeki heyetle, silahlı saldırıya uğrayan Doğruhaber Gazetesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, silahlı ve molotoflu saldırıya uğrayan Doğruhaber Gazetesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Tanrıkulu ve beraberindeki heyeti Doğruhaber Gazetesi sahibi Ahmet Özdemir ve Doğruhaber Gazetesi Bölge Temsilcisi Araştırmacı-Yazar Mehmet Baran karşıladı.

Ziyaret sırasında konuşan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, “Doğruhaber Gazetesine saldırılanları ile saldırıyı destekleyenleri kınıyor ve lanetliyoruz. Doğruhaber ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. İnşaallah, bu saldırı Doğruhaber ekibinin gayretini artırır. Temennimiz öyle, zira Türkiye ve dünya genelinde halkın, insanların doğru haber alması önemlidir. Medyanın halk üzerinde büyük bir etkisi var. Biz inanıyoruz ki doğru medyada bu görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışıyor.” dedi.

“Failler yakalanmalı, hükümet görevini yapmalı”

Doğru Medya grubunun bölgede yaptığı hizmetlerle halkın sevgisini kazandığını belirten Tanrıkulu, “Farklı düşünenlere tahammül etmeyenlerin şiddete başvurarak, kaos oluşturarak, basını susturmak için Molotoflu ve silahlı saldırı düzenlemiştir. Biz bunu tekrardan şiddetle kınıyor ve faillerin derhal yakalanması gerekiyor. Bu konuda hükümetin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmektedir. Medyaya saldırı yapıldığı zaman, düşüncesine bakmadan tüm medya kesimlerine eşit bir şekilde davranmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Bu saldırı gündem bile yapılmıyorsa, bu bir çifte standardın göstergesidir”

Doğruhaber Gazetesine yapılan saldırıda İslami medyanın sessiz kaldığını ve gevşek davrandığını söyleyen Tanrıkulu, “Halbuki biz daha önce başka medya kesimlerine yapılan saldırılarda, ufak çaplı dahi olsa, günlerce konuşulup tartışıldığını gördük ancak Doğruhaber Gazetesine Molotoflu ve silahlı saldırı yapıldı. Bu saldırı gündem bile yapılmıyorsa, bu bir çifte standardın göstergesidir. Gerek hukuktaki çifte standartın, gerek önümüzdeki adaletsizliğin ortadan kalkması gerekiyor. Öyle olursa, ülke normale döner. İnsanları sadece fikirlerine göre ayırırsak, fikirlerinden dolayı yapılan zulme sessiz kalırsak, bugün Türkiye’nin geldiği durumla karşılaşması ortadadır.” diye konuştu.

Tanrıkulu son olarak, “Gerek medya, gerek siyaset kurumları, gerek hükümet yetkilileri etkili ve yetkili kişilere çok büyük görevler düşüyor. Bu ülkenin normalleşmesi için herkes üzerine düşeni yapması gerekiyor. Öncelikle en büyük ilkemizin adalet olması gerekiyor. Adalet herkese gerekiyor ve bir bu adaletin Doğruhaber Gazetesine yapılan saldırıya sessiz kalanlara da lazım olacağını düşünüyorum. Tarihin tekerrür etmemesi için bu olaylardan ders alması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Doğruları söylemekten geri durmuyacağız, saldırılar bizi durdurmayacak”

Doğruhaber Gazetesi Bölge Temsilcisi Araştırmacı-Yazar Mehmet Baran ise HÜDA PAR’ın destek ziyaretlerine teşekkür etti.

Baran, “Yapılan ziyaretleri Doğru Medya adına kabul ediyor ve takdir ediyoruz. Saldırıda gördük ki, meyve veren ağaç taşlanıyor. Gazetemizi günlük vereceğimizi birilerini rahatsız etti. Medya bir güçtür, birileri bu gücün sadece kendilerinin elinde olmasını istiyor. Bizim bu olayda çifte standartla karşılaştığımız ortadadır. Bir başka medya grubunun kapısına, camına gelen bir taş günlerce konuşuluyor. Ama gazetemize yapılan ciddi saldırıda ki bu saldırıda binanın tamamı yanıp kül olabilirdi. Ancak kimse görmedi. Biz doğruları söylemekten geri durmuyacağız, saldırılar bizi durdurmayacak Allah’ın izniyle.” ifadelerini kullandı.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.