Hür Dava Partisi Karakoçan İlçe Teşkilatı açıldı

Hür Dava Partisi Karakoçan İlçe Teşkilatı açıldı

Hür Dava Partisi Karakoçan İlçe Başkanlığı, parti genel başkan yardımcısı Sait Şahin'in katılımıyla düzenlenen törenle açıldı. Şahin açılış töreninde, Türkiye tarihinin acılarla dolu bir tarih olduğunu belirtti.

ELAZIĞ-Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Karakoçan İlçe Teşkilatı dualarla açıldı. Açılışa Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Elazığ İl Başkanı Abdulcelil Demir, STK temsilcileri ve halk katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle açılan HÜDA PAR Karakoçan İlçe Teşkilatı programında bir konuşma yapan, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, siyasete girmelerinin amaçlarının kesinlikle insan merkezli olduğunu belirtti.

Allah'ın kâinatı insan merkezli olarak yarattığını ifade eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin bundan dolayı Allah her şeyi insana hizmet eder şekilde yarattı diyerek," Bizlerde insanı merkeze aldık ve insanı merkeze alır şekilde siyaset yapıyoruz. Bu coğrafya çok acılar yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Bu ülkenin tarihi acılarla dolu bir tarihtir. Bu ülkede yıllarca laiklik üzerinden âlimler katledildi camiler ahırlaştırıldı, ezan yıllarca Türkçe okunarak dini değerler yok sayıldı. Yine Türkçülük üzerinden bu ülkede farklı etnik gruplar yok sayıldı ve asimile edildi. Yılarca bu ülkede Kürtçe konuşma yasaklandı ve kelime başına cezalar alındı. Bu zulümler ile toplum kamplaştırıldı. Kürtlerin sahipleri ve onlar için mücadele ettiklerini belirtenler Kürtlere en büyük zulmü ve katliamı yaptı. Artık Kürtler içinde ve onların örf, adet, kültür ve dininden olan ve Kürtlerin gerçek sahipleri çıkmış durumda" dedi.

İlçe teşkilatının açılışında Kürtçe ve Türkçe bir konuşma yapan Hür Dava Partisi Elazığ İl Başkanı Abdulcelil Demir, "Karakoçan HUDA PAR ilçe teşkilatının açılışından dolayı burada toplanmış bulunmaktayız. Rabbim toplanmamızı hayırlı kılsın ve Huda Par bize bir adım daha yakınlaştı.Allah bu partimizi tüm insanlara,insanlığa bereket ve kutlu kılsın inşallah.Şurası bilinsin ki;Hür Dava Partisi olarak bizler Hakkı üstün tutmaya ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz.Savaş ve kavga taraftarı değiliz ve olmayacağız.Biz Hüda Par olarak barış,huzur ve esenlik içerisinde çalışacağız" diye konuştu.

Hür Dava Partisi Karakoçan İlçe Başkanı İsmail Karaman ise, kısa bir süre önce kurulan HÜDA PAR'ın 45 ilde teşkilatlanmasını bitirip seçimlere katılma hakkını elde ettiğini hatırlattı.

Hür Dava Partisi'nin İslam'ı kendisine referans aldığını ifade eden HÜDA PAR Karakoçan İlçe Başkanı Karaman, "Toplumun sosyal dokusu her geçen gün kötüye gidiyor ve aile yapımız sarsılmaya başladı. İnsanlar her geçen gün manevi değerlerden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Her şey madde üzerine inşa edildiği bu dönemde Hür Dava Partisi adaleti hiçbir şeye feda etmeyecektir. Toplumun temel değerlerini siyasete taşımayı ve hakim kılmayı toplumun mal, can, ırz, akıl ve nesil emniyetini korumayı inanç ve ibadet hürriyeti önündeki engelleri kaldırmayı maneviyatsızlık ve ahlaki yozlaştırmaya dur demeyi ve sosyal adaleti sağlamayı, gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldırıp refahı tabana yaymayı, yargının adil ve bağımsız olmasını sağlamayı kendisine hedef olarak seçmiştir." ifadelerine yer verdi.

Karaman konuşmasının daha sonra, partilerinin bu eylemleri gerçekleştirmek için HÜDA PAR Karakoçan İlçe Teşkilatı olarak ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini, gece gündüz demeden bir sorumluluk bilinciyle çalışacaklarını ifade etti. (Harun Kırmızıtoprak-İLKHA)

 



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.