HÜR EKİP alkol tüketime karşı yarın hashtag çalışması organize edecek

HÜR EKİP alkol tüketime karşı yarın hashtag çalışması organize edecek

HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu, Türkiye’de giderek artış gösteren ve nice felaketlere yola açan alkol tüketimine ilişkin yarın saat 18.00’de hastag çalışması organize edecek.

55 milyon yetişkinden 11 milyonunun alkol tükettiği Türkiye’de, meydana gelen tahribatları bir dizi tweetle kamuoyunun dikkatine sunacak olan HÜR EKİP, alkol ile birlikte meydana gelen cinayet, boşanma, eşler arası şiddet ve trafik kazalarının artışına dikkatleri çekecek.

HÜR EKİP’ten yapılan paylaşımda, “Türkiye’de alkol tüketimi ile ilgili verilere göre, 55 milyon yetişkinden 11 milyonu alkollü içki tüketmektedir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl alkol kaynaklı sorunlar nedeniyle 3,3 milyon insan hayatını kaybetmektedir. Örgütün Türkiye dâhil 30 ülkeyi kapsayan alkolün etki yüzdesi çalışmasına göre cinayet, boşanma, eşler arası şiddet ve trafik kazalarında yüzde 70 oranında etkili olduğu görülmüştür.

Bu kapsamda alkolün felaket olduğu konusuna dikkat çekmek üzere yarın (Çarşamba) saat 18.00'de geniş katılımlı hashtag çalışmamız olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.