Hür Gençlik vatandaşlara maske dağıttı

Hür Gençlik vatandaşlara maske dağıttı

HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları, merkez ve taşra ilçelerinde salgına dikkat çekmek için vatandaşlara maske dağıttı.

Koronavirus vakalarının arttığı son dönemlerde Hür Gençlik, Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde vatandaşlara maske dağıtarak mesafe ve hijyen kurallarına uyma noktasında hatırlatmalarda bulundu.

Yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit İleri, Diyarbakır'da vakaların artışına dikkat çekerek, "Covid-19'dan dolayı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka artışları çok ciddi seviyelere ulaştı. Özelikle son zamanlarda Diyarbakır'da vaka sayılarının hızla yükselişinden dolayı maske hayatımızın bir parçası haline geldi.” dedi.

Müslümanların hijyenle ilgili problemlerinin olmaması gerektiğini belirten İleri, "Bizlerde salgının etkisini en aza indirebilmek ve hayatımızın tekrar normalleşebilmesi için gerek bireysel gerekse toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Müslümanların hijyenle ilgili problemleri olmamalıdır. Çünkü en güzel örneğimiz Hazreti Muhammed'in hayatında temizlik ve karantinaya dair dünyaya ışık tutacak müthiş örnekler vardır." ifadelerini kullandı.

"Sevdiklerimiz için önce kendimizi korumalıyız"

“Temizlik imandandır” Hadis-i Şerifini hatırlatan İleri, "Hadisi şerifte de anlatıldığı gibi temizlik imandandır. İslam toplumu, salgından önce ve sonrasında hijyen ile temizliğe önem vermiştir. Bizler Diyarbakır Hür Gençlik olarak merkez ve taşra ilçelerimizde salgına dikkat çekmeye ve farkındalık oluşturmaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

Son olarak Diyarbakırlılara çağrıda bulunan İleri, "Aziz hemşerilerimize çağrımız şudur: Hep birlikte azami gayret göstererek toplum sağlığını önemseyip sevdiklerimiz için önce kendimizi koruyarak 'maske tak, sağlıkla kal' diyoruz." ifadelerini kulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler