Hür Gençlik'ten Gaziantep'te İlahi Ezgi Konseri: Eğlenirken helal dairesinde kalmak

Hür Gençlik'ten Gaziantep'te İlahi Ezgi Konseri: Eğlenirken helal dairesinde kalmak

HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen İlahi Ezgi Konserine halk büyük ilgi gösterirken Özlem Ajans sanatçıları birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları tarafından, Kervan FM ana sponsorluğunda Gaziantep Şahinbey Parkı Amfi Tiyatro Salonunda "İlahi Ezgi Konseri" düzenlendi.

Sunuculuğunu Recep Fidancı'nın yaptığı konser, Hafız Mahmut Şalumlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler, Ender Tekin, Selami Güneş, Murat Yaman, Muhammed Edip, Abdulbaki Kaçar ve Ömer Kılınç'ın seslendirdiği ilahi ve ezgiler, konsere gelenler tarafından beğeniyle dinlendi.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören konserde bir açılış konuşması yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, toplumda ahlaki yozlaşmaya neden olacak etkinlikleri tasvip etmediklerini ifade ederek, insanın helal dairesi içerisinde, Allah'ın rızasına uygun çerçevede eğlenebilmesinin mümkün olduğunu belirtti.


HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer

Toplumun ve özellikle de gençlerin ifsat edici konserlere alet edilmesini doğru bulmadığını belirten Göçer, "Toplumun ve özellikle de gençlerimizin ifsat edici konserlere alet edilmesini, dini ve kendi kültürel değerlerinden uzaklaştırılmasını doğru bulmuyoruz. Memleketimizin dört bir yanında maalesef bu toplumun dini ve kültürel değerleri ile uyuşmayan etkinliklerle halkımız ve gençlerimiz ahlak dışı konserlere mecbur bırakılıyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Yapılacak her türlü etkinliğin bu toplumun dini, örfü, gelenek, görenek ve kültürel değerleri ile uyuşması gerekir." dedi.

"Ahlaki yozlaşmaya neden olan etkinlikleri tasvip etmiyoruz"

"Yaz şenlikleri" adı altında düzenlenen programların gençlerin ifsadına yol açtığını belirten Göçer şöyle konuştu:


"Ahlaki yozlaşmaya neden olan, dini, örfi, gelenek, görenek ve kültürel değerlerimize aykırı etkinlikleri tasvip etmiyoruz. Toplumu ve özellikle de gençlerimizi kendi öz değerlerinden uzaklaştıracak etkinliklerin yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Günümüzde özellikle 'yaz şenlikleri' adı altında gençleri ifsada yönelik olarak düzenlenen etkinlikleri tasvip etmemiz mümkün değil. Bizler HÜDA PAR olarak yapılacak her türlü etkinliğin bu toplumun dini, örfi, gelenek, görenek ve kültürel değerlerine uygun olması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Bu minvalde Üstad Bediüzzaman'ın 'Helal dairesi keyfe kâfidir, harama girmeye lüzum yoktur.' sözünü düstur edinerek bugün bu organizasyonu düzenledik. Bu tür etkinliklerimizle gençlere sunulan gayr-î ahlaki ortamlara alternatif değil, olması gereken güzel ortamlar sunuyoruz. Elbette ki eğlenmek, hoş vakit geçirmek insanların hakkıdır. Özellikle de gençlerimizin hakkıdır. Ancak eğlenirken de Rabbimizin çizdiği helal dairesinde kalmalıyız."

"Gençliğimizi alkol ve uyuşturucu madde bataklığına çeken etkinliklere hayır diyoruz!"

Halkı helal dairesinde yapılan etkinliklere davet eden Göçer, "Gençliğimizi alkol ve uyuşturucu madde bataklığına çeken, örf, adet, inanç, kültür ve ananelerimize ters olan etkinlikler yerine Rabbimizi razı edecek etkinlikler yaparak eğlenebiliriz. Halkımızı ve gençlerimizi örf, adet, inanç, kültür ve ananelerimize ters olan ortamlardan uzak tutmaya, keyfe kâfi gelen helal dairesine davet ediyoruz. Kesinlikle Rabbimizin haram kıldığı ve özellikle de gazabına neden olacak etkinliklerden, davranışlardan uzak durmalıyız." diye konuştu.


HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Çakır

"Genç kardeşlerimizin yaşadığı manevi buhranın farkındayız"

Etkinlikte bir konuşma yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Çakır ise, gençlerin maneviyatını yüksek tutacak etkinlik ve faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Çakır, "HÜDA PAR olarak çıktığımız bu yolda ilk günden bugüne kadar en büyük hedefimiz yaşadığımız bu topraklara hakkı ve adaleti hâkim kılmak İslam medeniyetinin aziz değerlerine sahip çıkacak bir toplum inşa etmektir. İnşa edeceğimiz bu toplumun en değerli sermayesi ise gençlerdir. Son zamanlarda toplum olarak bazı imtihanlardan geçiyoruz. Yaşadığımız ekonomik sorunlar ve bununla beraber genç kardeşlerimizin yaşadığı manevi buhranın farkındayız. Gençlerimiz zevk ve eğlenceye yönelten materyalist düşünceye sevk eden, madde alemine hapseden ahlaki değerlere zarar verecek gayrı ahlaki ortamlar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Yapılan bu etkinliklerle gençliğimizi ifsat etmekten başka amaç taşımamaktadır." dedi.


Çakır, sözlerine şöyle devam etti:

Hiçbir ideolojiye ve sisteme köle olmayı kabul etmiyoruz. Sadece alemlerin Rabbi olan Allah'ı razı etmeye gayret ediyoruz. Bu bizim için en büyük özgürlüktür. HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak hedeflediğimiz gençlik tasavvurumuz şu şekildedir; hem dünya hem de ahiret hayatının mutluluğunu sağlayacak bir bilinç ve şuura sahip, yaşadığı toplumu daha adil, müreffeh bir toplum haline getirmek için gayret eden, ilimle donanmış bir gençlik tasavvur ediyoruz. Hayatının merkezine Allah'ın rızasını koyan ve bu doğrultuda hareket eden bir gençlik tasavvurumuz vardır. Bir gençlik ki gözlerini fezaya dikip, yıldızları toplamaya azimli, göğe merdiven dayayıp insanlığı aklen, kalben ve ruhen madde ile kuşatılmış dünyanın darlığından kurtarıp mana alemlerine terakki ettirecektir.

"Tüm insanlığa ulaştırmamız gereken bir medeniyet tasavvurumuz var"

Hür Gençlik olarak hiçbir ideolojiye ve sisteme köle olmayı kabul etmediklerini belirten Çakır, "Siyasetin hamasi söylemlerinden, popülizmden ve modernite perdesinin altından gerçekleştirilen tüm dayatmalardan azade, gözünü hedeften ayırmayan, yolunu aydınlatacak meşaleyi asla bırakmayan, sınırlara takılı kalmayıp gönlündeki nur ile yalnız ülkesinde değil, tüm insanlık coğrafyasındaki karanlığı da aydınlatacak bir Hür Gençlik tasavvurumuz var. Gençlik Kolları olarak sönmeyen bir aşkımız, tükenmeyen bir inancımız ve her geçen gün artan bir heyecanımız var. Hür bir davamız var ve tüm insanlığa ulaştırmamız gereken bir medeniyet tasavvurumuz var. Bütün kardeşlerimi Hür Gençlik çatısı altında bir olmaya, beraber olmaya, toplumun faydasına olacak işler yapmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

İlahi ve ezgilerle başlayan konser, yine coşkulu ilahilerle sona erdi. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler