Hurda araç sahiplerine uyarı

Hurda araç sahiplerine uyarı

İzmit'te hurda araçlarını, yol kenarlarına, kaldırımlara ve boş arazilere terk edenler uyarıldı.

İzmit Belediyesi’nden yol kenarlarına, kaldırımlara, boş arazilere hurda araçlarını terk edenlere uyarı yapıldı.  

 

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, kullanım ömrünü tamamlayan ve hurdaya çıkan araçların içinde her türlü haşere gibi zararlının barındığı, bu araçların sarhoş ve madde bağımlılarının mekanı haline geldiği, araçların zamanla parçalanarak içeriğindeki tehlikeli maddelerin doğaya karışıp kirlilik oluşturduğu ve ayrıca her an patlama ve yanma riski taşıdığı hatırlatılarak” mahalleri tek tek dolaşıp önce araçların yerleri ve sahipleri belirleniyor. Sahiplerinden araçlarını kaldırmaları isteniyor. Kaldırılmayan araçları da Belediye olarak bir kaldırıyoruz.” dediler.

 

Yasal işlem yapılacak

Yetkililer, bundan böyle araçlarını kaldırmayan kişiler hakkında yasal işlem yapılacağını belirterek, insan ve çevre sağlığı açısından oldukça tehlikeli olan bu araçların temizlenmesi gerektiğini belirtti.

 

Hurda araç konusunda yaklaşık 6 yıldan beri çalışma yaptıklarını belirten yetkililer, şimdiye kadar 407 aracın mahalle aralarından temizlendiğini kaydetti.

 

Yapılan açıklamada, "Hurda araç sahipleri hakkında bundan böyle yasal işlem yapacağız. Araçlarını kaldırmamakta ısrarcı olanlara Kabahatler Kanunu uyarınca 525 TL para cezasının yanı sıra araçlar da yeddi emin otoparklarına kaldırılacaktır.” şeklinde uyarıda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.