Hz. Hüseyin Direniş ve Kahramanlığın Sembölüdür

Hz. Hüseyin Direniş ve Kahramanlığın Sembölüdür

Denizli'de faaliyet yürüten İrşad-Der Hz. Hüseyin ve Aşure Günü dolayısıyla program düzenledi.

DENİZLİ - Denizli'de faaliyet yürüten İrşad-Der Hz. Hüseyin ve Aşura Günü dolayısıyla program düzenledi. Yoğun katılımın olduğu programda Hz. Hüseyin'in mesajı ve misyonu anlatıldı.

 

Denizli İrşad-Der Aşura Günü ve Hz. Hüseyin'in şehadetinin 1372'inci yıldönümü dönümü münasebeti ile program düzenledi. Dernek binasında düzenlenen programa yoğun bir teveccüh gösterildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan dernek başkan yardımcısı Abdulbari Çelik, Hz. Hüseyin'in davasını ve misyonunu anlattı. Çelik konuşmasında '' Kerbela sadece bir facia değildir.Kerbelada çıkarılması gereken bir çok konu alınması gereken bir çok ders vardır. Kerbela'da Hz. Hüseyin dedesinin ve diğer peygamberlerin görevini onların mesajını kanı ile insanlara anlatmıştır. O medine'den Mekke'ye ardından Kufe'ye islam mukaddesatını yeniden dirltmek için gitmiştir."dedi.

 

Kerbela Kahramanlık Yeniden Diriliş Meydanı

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kerbela'da bir çok olay vardır. Bunlardan birisi de oğlu ve gelini ile Hz Hüseyin'in şanlı kafilesinde bulunan ninenin kahramanlığıdır. Oğlu çapışırken elleri kesilir ve annesine 'benden razı oldun mu?' der. Annesi Allah yolunda başını vermedikçe senden razı olmam ve oğlu başı kesilinceye kadar savaşır oğlunun kesik başı önüne atılınca kesik başı tekrar onlara doğru fırlatarak aldığı çadır demiri ile düşmana saldırıp şehit olan ninenin kahramanlığı vardır. Hz Hüseyin'in safına geçerek şehid olan Hür İbni Yezid'in tekrar islam ile dirilişi vardır. Kerbela'da ihanet, sadakat,bağlılık,kahramanlık,fedakarlık vardır."

 

Kerbela Kutlu Bir Kervanın Devamıdır
"Kerbela şehitleri, İslam davası için canını ilk defa veren Yasir ailesi ve onlarla başlayan kutlu kervanın devamıdır."diyen Çelik, "Hz Hüseyin'in kıyamı ve şehadeti insanlara zillet altında yaşamaktansa ölmeyi tercih etmeyi öğretmiştir.Bu kıyam ile 14 asırdır islam için nice erler kıyama kalmış ve bu uğurda şehit olmuştur. Bu uğurda Şeyh Said, İskipli Atıf ,Malcom X , Şeyh Şamil ,Hasan El Benna, Seyyid Kutup ve nice kahramanlar kendilerini feda etmiştir. Önemli olan bu kutlu yolun neresinde olduğumuzdur." Şeklinde konuştu.

 

Program şiir dinletisi ve ilahilerin ardından yapılan dua ile son buldu.
(Necmi Durmazer-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.