"Hz. Muhammed’i anmak onur ve gurur verici"

"Hz. Muhammed’i anmak onur ve gurur verici"

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar, Hz Muhammed’in anmak için bir araya gelmenin onur ve gurur verici olduğunu söylediler.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İLİM-DER) tarafından Hatay'ın İskenderun ilçesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

İskenderun’da halkın yoğun bir katılımıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından duygularını paylaşan ilçe halkı, Kutlu Doğum etkinliklerinin Müslümanların bir araya geldiği, kardeşlik ve vahdetin oluştuğu Müslümanların bir arada Hz. Muhammed’i andığı güzel etkinlikler olduğunu vurguladılar.

Dünya sistemlerinin tamamının adalet üzerine kurulduğunu ve adaletsizlik üzerine yıkıldığını belirten Hatay Sivil İdare Platformu Sözcüsü Mustafa Kızıl, Kutlu Doğum etkinlikleri vesilesiyle insanların hem Hz Muhammed’i andıklarını hem de kardeşlik ortamlarını bulma fırsatını bulduklarını söyledi.

Kızıl, “Türkiye’nin derdini anlamak için istiklal marşını okumak lazım ama İslamiyet’in derdini anlamak için Hz Muhammed’i dinlemek lazım. Bugün bize lazım olan gerçek adalet. Bir ülke adaletle imar edilir ve adaletsizlikle yıkılır. İslam coğrafyasının gördüğü ayrımcılık, zulüm gözler önünde. Ama Rabbimizin de dediği gibi küfür devam eder, ama zulüm devam etmez sonunda biter.”dedi.

Kutlu Doğum etkinliklerine her yıl katıldığını belirten Salih Bayar, “Bu yılda etkinliğe katıldım. Bu tür etkinliklerin devamını diliyorum. İskenderun’da olduğu Hatay’ın diğer ilçelerinde de düzenlenmesini istiyorum. Program çok güzel geçti. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bugün burada olmaktan ve kardeşlerimle bir araya gelmekten çok mutluyum. Allah Resulünün sevgisi ile bir aradayız. O’nun sevgisini anlamak için bugün burada bir araya geldik.”ifadelerini kullandı.

Hz Muhammed’i anmak için bir araya gelmenin onur ve gurur verici olduğunu söyleyen Büşra Üstün de, “Peygamberi anmak onur ve gurur vericiydi. Etkinlik çok coşkulu ve güzeldi. İnşallah önümüzdeki yıllar katılım daha yoğun olur. Kutlu Doğum etkinliklerinin her yerde yapılmasını arzu ediyoruz.”diye belirtti.

Her yıl düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine katıldığını söyleyen Şükrüye Gümüş teyze, bu tür etkinliklerin her yıl düzenlemesini belirterek şöyle konuştu:

“Allah (cc) bu etkinliği düzenleyenlerin hayrını kabul etsin. Allah din ve imandan ayırmasın. Rabbim ümmeti Muhammedi’n yardımcısı olsun. Bu tür etkinliklerin her yıl düzenlenmesini istiyoruz. Kutlu Doğum etkinliklerinden daha güzel başka ne olabilir? Program çok güzeldi, çok mutlu olduk. İlahiler söylenirken ağladık, çok duygulandık. Her sene Kutlu Doğum etkinlikleri bu şekilde olsun. Rabbim seneye de görmeyi nasip eylesin.”

Kutlu Doğum etkinliklerinin sayısının artırılması gerektiğini belirten Elif Palabıyık da, “Öncelikle Kutlu Doğum etkinliğinde görevli olduğum için çok gurur duydum. Çok güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle Kutlu Doğum etkinliklerinin sayısı artırılmalıdır. İslam çerçevesi içerisinde düzenlenen etkinliklerin daha fazla olmasını istiyoruz.”diye konuştu.

Kutlu Doğum etkinliğine ailece katıldıklarını ve yaşadığı sevinci dile getiren Aysel Sabuktekin ise, “Bu etkinliği düzenleyen herkesten Allah razı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel bir etkinlik oldu. Halkın da etkinliğe olan ilgisi ve katılımı güzeldi. Etkinlikte görev almaktan çok gurur duydum. Kutlu Doğum etkinliklerinin devamını diliyoruz.”şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliklerine her yıl katılarak hatta görev aldığını belirten Sultan Sabuktekin ise, “Kutlu Doğum etkinliklerini çok seviyor ve beğeniyorum. Allah (cc) bu etkinliği düzenleyen kardeşlerimizden ve ağabeylerimizden razı olsun. Etkinliğin devamını da diliyoruz, inşallah her yıl olur. Bu tür etkinlikler İslam adına yapılıyor. Bu tür etkinlikler vesilesiyle insanları İslam’a ve Peygamber efendimize daha da yaklaştırmak, Kur’an ve sünnetle ilerlemek adına yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllar daha da yoğun katılımlar olur.”temennisinde bulundu.

Her geçen gün Kutlu Doğum etkinliklerine olan rağbetin arttığını dile getiren Muhammed Özek de, şunları dile getirdi:

“Peygamber Sevdalıları Platformu her yıl Kutlu Doğum etkinlikleri düzenleniyor. İnsanlarımız da her geçen gün Kutlu Doğum etkinliklerine olan rağbetleri artıyor. Bizler özellikle İskenderun gibi bir yerde Peygamberin isminin bile çok az anıldığı bir yerde bu tür etkinliklerle binlerce insan Hz Muhammed için bir araya geliyor. Etkinliğe hazırlanırken yaklaşık 150 kişilik bir ekip ile çalışma yaptık. Allah’ın yardımı ile güzel bir etkinlik oldu.”

İbrahim Sabuktekin ise, “Kutlu Doğum etkinliğine her sene katılıyorum. Kutlu Doğum etkinliklerinin her yerde yapılması gerekiyor. İnsanların Peygamberin hayatını öğrenmesi ve Peygamberimiz için bir araya gelmesi çok güzeldir.”dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)  




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler