Hz. Muhammed’i örnek alan gençler yetiştirmeliyiz

Hz. Muhammed’i örnek alan gençler yetiştirmeliyiz

Gaziantep’te, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 18 Şubat 2018 tarihinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Sınavı'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmeye devam ediyor.

Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavı'nın Gaziantep ayağında tüm öğrencileri ile katılım gösteren okul olan Mehmet Çolakoğlu Ortaokulu öğrencilerine yönelik ödülleri okulun bahçesinde düzenlenen törenle verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program öğrencilerin seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Programda Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü adına bir konuşma yapan Gaziantep İmam Hatipliler Derneği Başkanı Murat Yetkin, Hazret-i Muhammed’i örnek alan gençler yetiştirmeliyiz." dedi.

Türkiye genelinde düzenlenen ve 300 bin kişinin katıldığı sınava giren bütün adayların sınav vesilesiyle Hazreti Muhammed’in hayatını konu alan kitabı okuduklarından dolayı herkesin kazandığını belirten Yetkin, "Çok güzel bir sınav oldu. Binlerce merkezde ve yüz binlerce kişinin katıldığı hayırlı ve bereketli sınavlar oldu. Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Efendimize (sav) sevdalı gençler, kendini Efendimize (sav) benzetmeye, ardından gitmeye çalışan gençler yetiştirmeliyiz. Biz bunu hedefliyoruz. Çaba ve gayretimizde bu yöndedir." dedi.

Yetkin, "Bizler Efendimiz (sav) benzemeye çalışarak, O’nun hayatını ise daha iyi öğrenmeye çalışarak aslında en büyük kazancı elde ederiz. Yaptığımız bu sınavda 2 bin ödül verdik ama asıl ödülü sınava katılan 300 bin kişinin tamamı almıştır. Bu sınava katılan 300 bin kişi Efendimiz (sav) hayatından azda olsa bir şeyler öğrenmek, O’nun hayatından bir parça daha faydalanmak ve kendi hayatını en azından farklı bir yönden daha Efendimiz (sav) benzeterek en büyük ödülü kazanmış oldular. Çünkü Efendimiz (sav) sünnetine uyar, hayatında uygulamaya çalışırsa hem dünyada hem de ahrette bunun karşılığını görecektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sınavda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Siyer Sınavı'nda dereceye giren öğrenciler ise, İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunarak, en büyük ödülün aslında Hazret-i Muhammed’in hayatının okunup anlaşılması olduğunu söylediler.

En büyük ödülü aslında sınav vesilesi ile Hazret-i Muhammed’in hayatını okumak ve O'nu tanımak ile elde ettiğini belirten Nur Helin Adıyaman, sınavda okul birincisi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu sınava girdiğimden dolayı çok mutlu oldum. Peygamber Efendimiz (sav) tanıdık. O’nun hayatını daha iyi öğrenmiş olduk. Daha önce hiç bilmediğim konuları öğrendim. O’nu örnek alıp, yaptıklarını bizimde kendi hayatımızda yapmamız lazım. O’nu görmedim ama O’nu görmediğimizde bizim O’nu seveceğimizi biliyorum. O’nu örnek almaya çalışıyorum. Bu sınavda kitabı okuduğumuzda çok geniş konular öğrendik. Sınav ile bunu daha da iyi geliştirdik."

Türkiye genelinde 9’ncu ve okulunda ise birincilik elde ettiğini belirten Abdulgani Yüzgeç, "Öncelikle bu sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformundan Allah razı olsun. Bu sınavda biliyorum ki herkes bir şey kazandı. Hediye kazanmak önemli değildir. Peygamber Efendimizin (sav) hayatı bize en güzel örnektir. Biz, Peygamber Efendimizi (sav) tanıyarak birçok şey elde ettik. O’nun yaşantı tarzını öğrendik. Bizde O’nun gibi birer iyi insan olmaya çalışacağız. Bu sınav bizim için çok iyi oldu. Çünkü Peygamber Efendimizin (sav) hayatını öğrendik. O’nun nasıl bir hayat tarzı olduğunu öğrendik. Sınav vesilesiyle Peygamber Efendimizi (sav) daha iyi tanıma şansı bulduk. Gerçekten bu sınav çok güzel oldu. Sınavda da çok güzel sorular vardı. Bu sınavın devamını isteriz. Sınavda dereceye girdiğim için mutluyum. Ama benim için dereceden önce Peygamber Efendimizin (sav) öğrendiğim için daha çok mutluyum." diye konuştu.

Peygamber Sevdalıları Platformu'na böyle bir sınav düzenledikleri için teşekkür ettiğini belirten Fatma Nur Söylemez ile Muhammed Soydan da böyle bir sınava girdikleri ve derece elde ettikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


























 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.