"Hz. Muhammed'in peygamberliğinin delili adil olmasıdır"

"Hz. Muhammed'in peygamberliğinin delili adil olmasıdır"

Kayseri Erciyes Üniversitesinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğinde, Hz. Muhammed'in adaletli olmasının nübüvvetinin en büyük delili olduğu belirtildi.

Kayseri Erciyes Üniversitesinde Rehber Gençlik Kulübü tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sabancı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılanlara gül suyu ve şeker ikramında bulunuldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin selamlama konuşmasını Rehber Gençlik Kulübü Başkanı İlhami Öztürk yaptı.

Amaçlarının, öğrencilere hem dünyevi hem uhrevi fayda sağlamak olduğunu belirten Öztürk, İslam çatısı altında ümmet şuuruyla topluma iyilik yönünde katkı sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Öztürk, "Amacımız, Hz. Muhammed'in içtimai hayata getirdiği saadet düsturunu öğrenciler arasında tesis etmeye çalışmaktır. En vahşi toplumdan en medeni milletlere medeniyet dersi verecek seviyeye getirmek, yüce ahlaklı medeniyet meydana getiren Hz. Muhammed'in gerçek itaat ve hislerin telkinine çalışmasını anlatmaktır. Ümmete ve cihana onun örnekliğini göstermek, beşeri ahvali yanı sıra manevi şahsiyetine nazarları çevirmektir. Hz. Muhammed'in bir hatip, komutan, baba, dede, idareci, sanatkâr, eğitimci, eş ve aile reisi olan yönlerinin ilham alınmasını sağlamaktır. 'Peygamber sizin için örnektir.' ilahi beyanı doğrultusunda onun yaşantısını örnek alıp yaygınlaştırmaktır. 'Peygambere uyun ki Allah sizi sevsin.' muhatabına layık olmak ve buna layık bir gençlik oluşturmaktır." dedi.

Daha sonra sahneye çıkan ses sanatçılarından M. Nur Yönden ve Ebuzer Bayram, Hz. Muhammed'i konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Erciyes Üniversitesi İslam Tarihi Anabilim Dalı'ndan Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şafaaddin Severcan, şunları söyledi: "Hz. Muhammed'in peygamber olduğunun en büyük delillerinden biri onun hak ve adil olmasıdır. Onun uyarıcı, müjdeleyici olması onun örnekliğindendir. Cenabı hakkın peygamber göndermesi bize lütfudur. Resulullah ilahi vahinin tasavvurudur. Yahudiler peygamberi bir postacı gibi görürler. Onun için peygamberi önemsemezler, gelen mektubu da okumazlar. Bugün mektubun kalan halini, özünü yok edip, içeriğini bozdular. Hristiyanlar da tam tersini yaptılar, peygamberi ilahlaştırdılar. Teslis inancını oluşturmaya çalışıp, peygamberlerine ulûhiyet atfettiler."

Müslümanların, Kur'an-ı Kerim'le gerçekleri benimsediklerini ifade eden Severcan, "İnşallah kıyamete kadar da bunu benimseyeceğiz. Eğer bir yerde ilahi din varsa peygamber de vardır. Eğer peygamber olmazsa geriye hiçbir şey kalmaz. Peygambersiz bir din mümkün değildir. Vahinin varlığı haberi peygamberden geliyor. Peygamberi ilk günden son gününe kadar kabul etmeden din tasavvuru mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Severcan, Hz. Peygamber'i konu alan bir şiir okuyarak konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik, Rehber Gençlik Kulübünün tiyatro ekibi tarafından Hz. Muhammed'in adaletine atfen tiyatro gösterimiyle devam etti.

Etkinlik, Öztürk'ün katkılarından dolayı Severcan'a Kur'an-ı Kerim hediye etmesi ile son buldu. (Mehmet Bayrak/Mahmut Kaya-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.