Hz. Ömer denilince aklımıza adil devlet idarecisi gelir

Hz. Ömer denilince aklımıza adil devlet idarecisi gelir

Peygamber Sevdalıları Platformu, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Hz. Ömer’i anma ve anlama etknliği düzenledi.

ŞANLIURFA-Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Akçakale’de düzenlenen "Faruk-u Adil Hz. Ömer" etkinliğinde, Hz. Ömer’in hayatından kesitler sunularak, adalet anlayışına vurgu yapıldı.

Etkinlik hafız Murat Geçvan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Göktaş Hoca, Hz. Ömer’in en önemli vasfının adalet olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Yaşadığımız dönem ümmetin fazlasıyla adalete ihtiyaç duyduğu bir dönemdir ve yeryüzünde bütün iktidarların Hz. Ömer’in iktidarı gibi iktidarlar olmaları gerekir. Hz. Ömer’i Ömer yapan Kur’an-ı Kerim’dir ve bu Kur’an günümüzde de Ömer’ler çıkaracaktır, biz buna inanıyoruz.  Çünkü peygamberin bir hadisinde buyrulduğu gibi ‘Ümmetimin misali yağmur misali gibidir. Başımı hayırlı sonumu bilinmez.’ Dolayısıyla bu ümmet Ebubekir'leri de Ömer’leri de Osman’ları da Ali’leri de yeniden çıkaracaktır.”

Göktaş, “Ömer’in adaleti denilince nedense erzakları eşit bölüştüren, insanlara sadece rızık konusunda adaletli davranan Ömer akla geliyor. Hayır! Kardeşlerim. Adaletli Ömer denilince aklınıza adil devlet idarecisinden tutun da aile reisliğine kadar ve o öyle bir Ömer ki, halkının hakkı kendisini üzerinde olursa halkına ‘beni şiddetle uyarın, ikaz edin’ diyen Ömer’dir. Bugün ki yöneticiler gibi biri karşısında konuşmaya çalışsa badigardlarına ‘atın bunu salondan’ diyen yönetici değildi.” dedi.

Etkinlik, Şanlıurfa kardeşler ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve okunan duayla sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.