İbadi’nin koruma muhafızları komutanı öldürüldü

İbadi’nin koruma muhafızları komutanı öldürüldü

Irak Başbakanlık Muhafız Tugayı Komutanı Tuğgeneral el-Muşidi, Tikrit kentinde öldürüldü.

Irak Başbakanlık Muhafız Tugayı Komutanı Tuğgeneral Şerif İsmail el-Muşidi, Tikrit kentinde Saray es-Selam üyeleri tarafından öldürüldü.

Irak medyası, Samara kentinden Musul’a görev için gitmekte olan başbakanlığa bağlı 57’inci Muhafız Tugayı’nın, Tikrit’te Saray es-Selam birlikleri tarafından durdurulduğunu, bu yüzden taraflar arasında gerginlik yaşandığını, gerginliğin daha sonra silahlı çatışmaya döndüğünü aktardı.

Haberlere göre, Mukteda Sadr’a bağlı Seray es-Selam üyeleri çatışma esnasında Tugay Komutanı Tuğgeneral Şerif İsmail el-Muşidi’yi öldürdü, beraberindeki iki kişiyi de yaraladı.

El-Muşidi'nin, İbadi'nin bugün Musul'a yapacağı ziyaret öncesi kentte alınacak güvenlik önlemlerini görüşmek üzere dün akşam saatlerinde Bağdat'tan ayrıldığı öğrenildi.

Irak Güvenlik Ajansı Basın Merkezi, Silahlı Kuvvetler Komutanlığı’nın olay hakkında acil inceleme başlatılması için talimat verdiğini açıkladı.

Irak Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise " El-Muşidi'nin, Samara kenti girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine yol açan olay hakkında ivedilikle soruşturma başlatıldığı" ifade edildi.

Saray es-Selam grubu, Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın himayesinde yer alıyor. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.