İBB Başkanı İmamoğlu taksici esnafın talebini yetkisizlikle suçladı

İBB Başkanı İmamoğlu taksici esnafın talebini yetkisizlikle suçladı

İBB’nin "Yeni Taksi" uygulamasına yönelik Taksiciler Esnaf Odası’nın, ‘Onay vermemiz mümkün değildir’ açıklamasına, İBB Başkanı İmamoğlu, "Bir kere, kendi yetkilerini aşan bir açıklama olmuş herkes yetkisini bilecek." ifadeleriyle tepki gösterdi.

“N Kolay 42.İstanbul Maratonu” toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “İBB’nin yeni taksi uygulamasına yönelik Taksiciler Esnaf Odası’nın, ‘Onay vermemiz mümkün değildir’ açıklamasını değerlendirdi.

"UKOME 16 milyonun yetkisiyle hareket etmelidir"

İmamoğlu, "Bir kere, kendi yetkilerini aşan bir açıklama olmuş. Bizim derdimiz, İstanbul’u çağdaş bir taksi modeli ile buluşturmak. Şu anda ne yazık ki insanlarını mutsuz eden taksi işletmeciliğini İstanbul yaşıyor. Bunu çağdaş bir seviyeye ulaştırmak için adımlar atıyoruz. Taksiciler zaten benimle buluştuklarında, hatırlarsınız, ‘Kiralamayın ama satın’ dediler. Aslında dert başka. Dert, ne yazık ki ilave olacak 6 bin taksi değil. Biz, o derdi anlamayız. Bir kere taksicilerin yetkisinde değil; ‘Kabul etmeyiz’ diye bir şey yok. 16 milyonun yetkisiyle UKOME hareket etmelidir.  Taksiciler kime, nereye mesaj verdiler bilemiyorum. Ama umarım Aralık’ta, İstanbulluların lehine, İstanbulluların aklıyla hareket eden bir UKOME toplantısı olur. Ben de sıkı takip edeceğim." diye konuştu.

"Herkesle, her zaman görüşürüz ama herkes yetkisini bilecek”

Gazetecilerin, Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ile görüşüp görüşmediğine yönelik bir soruya İmamoğlu, "Odadan temsilciler, bizden randevu istedi, verdik. Yani Eyüp bey gelseydi, o da olurdu. Neden gelmedi bilmiyorum? Ben, bizzat Eyüp Bey’i davet etmedim. Bir sebebi olabilir, sağlık sorunu olabilir. İstanbul’da hangi sivil toplumda, odada görev yapıyorsa herkesin başımızın üstünde yeri var. Herkesle her zaman görüşürüz. Ama herkes yetkisini bilecek.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.