İbrahim Kalın'dan siyonist rejimin ilhak girişimine tepki

İbrahim Kalın'dan siyonist rejimin ilhak girişimine tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "israilin uluslararası hukuku yok sayan ilhak ve işgal girişiminin hiçbir meşruiyetinin olmadığını bir kez daha vurguluyoruz. " dedi.

Kalın, yaptığı yazılı açıklamada, siyonist işgal rejiminin Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini ve Ürdün Vadisi'ni ilhak planını uygulamaya koyma hamlesinin, Filistin topraklarını yeni gasp girişimi olduğunu belirtti.

Kalın, şunları kaydetti:

"Türkiye olarak Filistinlilerin israilin ilhak planına karşı milli mutabakat ruhuyla birlikte hareket etme kararını destekliyoruz. İnanıyoruz ki Filistin halkının ilhak girişimine karşı sağladığı milli mutabakat, ihtiyaç duyulan birlik ve beraberlik ruhunu kalıcı hale getirecektir. israilin uluslararası hukuku yok sayan ilhak ve işgal girişiminin hiçbir meşruiyetinin olmadığını bir kez daha vurguluyoruz. Uluslararası toplum bu gayrimeşru girişimlere en sert tepkiyi göstermeli ve israilin işgal ve ilhak politikasına karşı Filistin halkının hukukunu korumalıdır. Türkiye, haklı ve meşru davasında Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.