​İcazet alan talebeler duygularını İLKHA’ya anlattılar

​İcazet alan talebeler duygularını İLKHA’ya anlattılar

​Bitlis’in Güroymak ilçesindeki Haliliye Medresesi’nde icazetlerini alan talebeler, yaşadıkları mutluluğu paylaştılar.

Bitlis’in Güroymak ilçesindeki Haliliye Medresesi’nde ilimlerini tamamlayarak icazetlerini alan talebeler, duygu ve mutluluklarını İLKHA’ya paylaştılar. Talebeler, 7 yıllık medrese hayatlarında çok güzel ve unutulmayacak günler yaşadıklarını söylediler.

İlmini tamamlayarak icazet almanın sevincini yaşayan Raşit Songur, “Geldiğim ilk günü hatırlıyorum. İçimdeki duyguları günlerce anlatsam bitmez. Bu icazeye layık olmadığımı biliyorum. İnşallah Rabbim bizi buna layık eder. Seydamıza layık mücazlar olmayı temenni ediyorum. İnşallah halka hizmet eden kişiler oluruz. Medresede insan nefsini ve Rabbini tanıyor. İnsan, gerçekten dışarıdakilerden farklı oluyor. Bu yol böyle devam ederse şayet, inşallah daha iyi, kaliteli ve halka emek verecek insanlar yetişeceğine inanıyorum.” dedi.

Medresede kaldığı 6 yıllık aman zarfında çok güzel günlerinin olduğunu dile getiren talebelerden Abdullah İnce ise şunları söyledi: “Bugün icazetimi almanın mutluluğunu yaşıyorum. Çok heyecanlıyım. Bundan sonra gelecek olan kardeşlerimize de bu yolu takip etmelerini tavsiye ediyoruz. Rabbim herkese nasip etsin. Genel anlamıyla çok güzel geçti.”

2011 yılında medreseye başladığını, medrese de hem hafızlık yaptığını hem de ilim öğrendiğini belirten talebelerden Yahya Ulubay, kendilerini çocuklarından ayırt etmeden ilim veren müderrislerine teşekkür ederek, gayelerinin ilimi ve hizmeti devam ettirmek olduğunu, yaşadıkları bu güzel duyguyu başkalarının da yaşamasını istediklerini ifade etti.

Asıl sorumluluğun bundan sonra başladığını vurgulayan Akif Sarkaya, “Hamdolsun 7 yıldır ilim tahsil etmeyi sürdürüyoruz. Bugünü bize yaşattığı için Rabbime sonsuz hamdolsun. Mühim olan bundan sonrakidir. Amel etmemizdir. Bu yolda layıkıyla İslam için çalışmayı Rabbim bize nasip etsin. Bizden sonra gelen kardeşlerimize tavsiyem zülcenaheyn olmalarıdır. Yani hem Arapça öğrenmeleri, hem de hafızlık yapmalarını tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.