İçinizdeki merak ve öğrenme arzusunu hep diri tutun

İçinizdeki merak ve öğrenme arzusunu hep diri tutun

Bilecik'te, ''Kütüphaneni Donat, Adını Yaşat'' projesi kapsamında yapılan "Z Kütüphane" açılışında çocuklara hitap eden Vali Bilal Şentürk, merak ve öğrenme duygusunun sürekli diri tutulması gerektiğini belirtti.

Bilecik'in Osmaneli ilçesi Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulunda ''Kütüphaneni Donat, Adını Yaşat'' projesi kapsamında yapılan "Z Kütüphane" açılışında çocuklara hitap eden Vali Bilal Şentürk, merak ve öğrenme duygusunun sürekli diri tutulması gerektiğini kaydetti.

Önemli olan kütüphanenin kitaplar ile dolu olması değil, önemli olanın kitapların okunması ve anlam kazınması olduğunu vurgulayan Şentürk, okumanın önemine dikkat çekti.

Şentürk, ''Öğrencilerimizin hepsinin gönlümüzde yeri var. Hepiniz bizim için değerlisiniz, geleceğimizsiniz. Onun için çok iyi yetişmeniz lazım. Başkasından alacağınız desteğin çok önemi yok. Esas olan sizin içinizdeki cevher, istek, merak ve öğrenme arzusu. Onu hep diri tutun. Osmaneli ilçesinin tarihi güzelliği var. Geçmişinize sahip çıkın, geleceğinizi de geçmişten daha ihtişamlı yapın. Biz, geçmişimizin yaptığıyla övünüyoruz ama bu maharet değil. Dolayısıyla çok güzel işleri hep beraber üretmemiz ve yapmamız lazım. Onun için kimin ne fikri varsa ortaya koysun. Sorumluluğu, paylaşarak yapmamız gerekiyor." dedi. 

Okul Müdürü Duran Boran da hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan kütüphanenin öğrencilerin ilgisini çektiğini ifade ederek, ''Öğrencilerimize okuma hevesi uyandırmaktadır. Öğrencilerimiz kütüphane sayesinde merak ettikleri bilgilere kolaylıkla ulaşabilmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz iletişime ve öğrenmeye açık, bilgiyi önemseyen, özgüven, sorumluluk sahibi, sağlıklı ve mutlu bir şekilde kendilerini yetiştirebileceklerdir.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şentürk, hayırsever firmaya plaket takdim etti.

Açılışa; Şentürk'ün yanı sıra ilçe kaymakamı, ilçe milli eğitim müdürü ve hayırseverler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.