İçişleri Bakanı Soylu TEKNOFEST'e katıldı

İçişleri Bakanı Soylu TEKNOFEST'e katıldı

Gaziantep'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020”yi ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, festivalde ödül törenine katıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen “TEKNOFEST 2020”yi ziyaret eden Bakan Soylu, öğrencilerle bir süre sohbet ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve TEKNOFEST Başkanı Selçuk Bayraktar ve beraberindeki heyet ile birlikte fuar alanını ziyaret eden Bakan Soylu, stantları gezip projeler hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına ilişkin, “Söylenecek değil, yapılacak işler yapılıyor.” dedi.

TEKNOFEST'in Gaziantep'te düzenlenmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Bakan Soylu, TEKNOFEST'te her geçen yıl çok daha büyük bir gelişim ve heyecan gördüğünü söyledi.

TEKNOFEST'te her geçen yıl çok daha büyük bir gelişim ve heyecan gördüğünü belirten Soylu, bunun kendilerini umutlandırdığını ifade etti.

“Gençler bize moral veriyor”

Soylu, “Sadece umutlandırmakla da kalmıyor. Aynı zamanda bize moral veriyor. Aynı zamanda temel altyapımızın ne kadar yükseldiğini, seviyenin ne kadar yükseldiğini de görüyoruz. Burada gördüğümüz başka bir şey daha var aynı zamanda kıyas yapabiliyoruz. Geçen yıl bu projede olanların bu yıl hangi noktaya geldiğini, hangi aşamaları kat ettiğini de görüyoruz.” diye konuştu.

“Çok başarılı sonuçlar çıkacağına inanıyorum”

TEKNOFEST'te hayata dokunan projeler olduğunu ifade eden Soylu, “Yani havada projeler yok. Özellikle güvenlik, afet acil kurtarma, savunma sanayi alanları dahil aynı zamanda bu yıl hayatın diğer alanlarına da tekabül ediyor. Örneğin tarım alanında da çok etkili projeler gördüm. Özelikle sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye'nin bir vizyonu var; millilik ve yerlilik. Gençlerimizin gerek lise gerek üniversitedeki gerek daha üst düzeyde eğitim yapan arkadaşlarımızın millilik ve yerliliğe odaklandığını ve konsantre olduğunu gördüm. Dünyada olan biteni ve bizim esas itibarıyla ithal ettiklerimizi nasıl yerlileştirebiliriz ve nasıl millileştirebiliriz buna ait bir çalışmayı, heyecanı ve sonuçlarını da gördüm. Bunların önemli bir bölümünün ticarileştirilebileceği sonucu da var bende. İnşallah destek vereceğiz. İnşallah ben çok başarılı sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Çok mutluyum, onlar kadar heyecanlıyım.” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, daha sonra düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada ise TEKNOFEST'in geleceğin Türkiye'sinin fotoğrafı olduğunu vurguladı.

“Zeka, akıl ve yetenek Allah’tandır”

Konuşmasında daha çok gençlere seslenen Soylu, “Elbette zekanız, aklınız ve yetenekleriniz var ama onları esas sizinle beraber buluşturan, ilerlemesini sağlayan Allah'tır, onu da unutmayın.” uyarısında bulundu.

“Özlemini duyduğumuz bir Türkiye fotoğrafıyla karşı karşıyayız”

TEKNOFEST’in gelecek adına umut verdiğini ifade eden Soylu, “Çok hasretini çektiğimiz, çok arzu ettiğimiz, kendi çocukluğumuzda özlemini duyduğumuz bir Türkiye fotoğrafıyla karşı karşıyayız. Allah'a ne kadar şükretsek bu topraklarda azdır. Hakikaten 3 yıldır her yılın kendi adına bir aşama kaydettiği ve her yıl yeni bir zirveyi yakaladığı bir gelişim sürecini burada görmenin onuru içerisindeyiz. Onun için öncelikle bu güzel adımı atan, bu güzel organizasyonu gerçekleştiren ülkenin gençlerine ve yarınlarına umut veren T3 Vakfına, onun değerli Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Beye ve özellikle bu organizasyona katkıda bulunan, 2018 yılından beri herkese bu heyecanı veren, bu desteği sağlayan, ufkunu, vizyonunu, burada bulunan kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Bu yıl Gaziantep'teyiz. Gaziantep bizim medeniyetimizin zengin şehirlerinden, büyük ve insanlık mirasımız olarak yüz akımız. Özellikle T3 Vakfı'na Gaziantep'i seçtikleri, tercih ettikleri için de buradan hem Ortadoğu'ya hem etrafımızdaki bütün coğrafyaya Türkiye'nin gelişen yüzünü, gerçek yüzünü, Türkiye'nin güzel fotoğrafını gösterdikleri için de minnetlerimizi ve şükranlarımızı ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

10 yıl önce bugünkü Türkiye'nin hayal bile edilemeyeceğini belirten Bakan Soylu, “Elbette isterdik kurgu filmlerinde, belki zihnimizde böyle bir şey olsun arzu ederdik ama gerçek başka bir şeydir. Biz, 10 yıl önce şehir hastanelerimizin olduğunu hayal edemezdik. 10 yıl önce bizler insansız hava araçlarıyla bütün dünyaya parmak ısırtacağımızı hayal edemezdik. Biz, 10 yıl önce kendi yerli ve milli otomobil fikrimizi bırakın yapmayı aklımızdan geçirdiğimizi dünyaya söyleyemezdik. Biz, 10 yıl önce denizin altından tüneller yapabileceğimizi hayal edemezdik. Biz, 10 yıl önce akıllı teknolojilerle bütün dünyaya Türkiye'nin gerçek, güçlü, modern yüzünü göstereceğimizi hayal edemezdik. Biz, 10 yıl önce Çanakkale köprülerini, Doğu Akdeniz'de kendi gemilerimizde bir iddianın sahibi olacağımızı hayal edemezdik, dünya tepemizde olurdu. Biz, 10 yıl önce güvenliğimizi, terörü kaynağında kurutarak sağlayabileceğimizi hayal edemezdik. Biz, 10 yıl önce aynen TEKNOFEST gibi gençlerimizin böyle güzel organizasyonlarda bir araya geleceğini, üreteceğini, her birinin parça parça bir yerde küçük heyecanlarla ortaya getirdiği o anlayışı büyük bir sinerjiye döndürebileceğimizi hayal edemezdik. 10 yıl sonra geleceğimiz noktayı da bugün hayal edemeyeceğimizi bilmenizi istiyorum, buna siz imza atıyorsunuz, Türkiye'nin gençleri imza atıyor ve Türkiye'miz imza atıyor.” diye konuştu.

Stantların büyük bir bölümünü dolaştığını, ilk yıldan geçen yıla geçen yıldan bu yıla aşamaları teker teker gördüğünü belirten Soylu, şunları söyledi:

“Allah'ın insanları en çok ödüllendirdiği şey mesafe almalarıdır. Çünkü Allah'ın bize 'Bir gününüzü bir gününüze denk etmeyeceksiniz' şeklinde öğüdü ve emri var. Anlıyoruz ki bizler burada o öğüde sahip çıkmışız. Hepinizi tebrik ediyorum. Elbette zekanız, aklınız, yetenekleriniz var ama onları esas sizinle beraber buluşturan ve ilerlemesini sağlayan Allah'tır, onu da unutmayın. Burayı gördükçe keşke bizim çocukluğumuzda da olsa diyoruz. Çünkü siz hakikaten çok güzel bir iş başarıyorsunuz, göz bebeğimizsiniz.”

Festivale katılan gençlerin doğru adımlar atarak diğer gençler için de rol model olduğunu ifade eden Soylu, “Gençler çalışmalarıyla moral ve öz güvenin artmasına katkı sağladılar. Buradan bütün dünyaya parmak ısırtacak, sizin yapacaklarınızla ülkemizin, milletimizin gücünü gösterecek nice gelişimlerin altına imza atmanızı istiyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Soylu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TEKNOFEST Başkanı Selçuk Bayraktar,  Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Başkanı Haluk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile dereceye giren projelere ödüllerini verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.