İdeal Eğitim Vakfı: Hükümet, İsveç'e gereken cevabı fiili olarak vermeli

İdeal Eğitim Vakfı: Hükümet, İsveç'e gereken cevabı fiili olarak vermeli

İDEV, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakmayı hedefleyen sözde bir siyasetçinin eylemine izin verilmesine tepki göstererek bu küstahlığa karşı Hükümetin kınamak ve nota vermekten öte İsveç'e gereken cevabını fiili olarak vermesi gerektiğini belirtti.

Stockholm kentinde Kur'an-ı Kerim'in yakılması küstahlığına İsveç devlet yetkililerinin izin vermesine bir tepki de İdeal Eğitim Vakfı'ndan (İDEV) geldi.

İDEV'in yaptığı yazılı açıklamada, tüm Müslümanların bu alçakça girişime karşı tepkilerini ortaya koyması gerektiği, özellikle de Türkiye Hükümetinin gereken cevabını fiili olarak vermesi gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Stockholm kentinde Kur'an yakma eylemine İsveç devlet yetkililerinin de izin vermesi ve bunu ifade özgürlüğü olarak değerlendirmesi, İslam düşmanlığının Avrupa'da geldiği boyutu bir kez daha göstermiştir. Bu çirkin eylem İsveç'te yeni olmadığı gibi daha önce Danimarka ve Hollanda'da da sahnelenmişti.

Bu alçakça girişimi lanetliyor ve hayat rehberimiz olan kitabımıza kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağımızı buradan ilan ediyoruz. 'Onlar, Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Halbuki kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.' (Saf 8)

Bu alçakça girişime bütün Müslümanların karşı çıkıp tepkilerini ortaya koymaları gerekir elbette. Ancak Hükümet'e de bu konuda büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Kınamaktan ve nota vermekten ziyade, İsveç'e gereken cevabı fiili olarak vermelidir." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.