İdil'de Kutlu Doğum etkinliği düzenledi

İdil'de Kutlu Doğum etkinliği düzenledi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Tepeköy (Xıraprıpın) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

İdil'e (Hezex) bağlı Tepeköy'de (Xirabêripin) Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Sağlık Eğitim Sosyal ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der) organizasyonuyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temasıyla saat 13.30'de başlayan Kutlu Doğum etkinliğine çevre köylerden de yoğun katılım oldu.

Etkinliğe, HÜDA PAR İdil ilçe Başkanı M. Hamit Ersoy, kanaat önderleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri iştirak ettiler.

Selman Üzen’in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Ramazan Dilim Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İrşad-Der mevlidhan grubu Ali Bayram, Furkan Bayram ve Selahattin Gözüngül’ün okudukları mevlid-i şerif ile devam etti.

Remzi Esmer'in seslendirdiği ilahilerden sonra platforma gelen Molla Osman Tayfur, Hz Muhammed'in hak ve adalet anlayışından bahsederek, tüm insanlığın onun yaşantısını örnek alması gerektiğini belirtti.

"Allah-u Teâlâ haktır hakkı sever ve ister ki insanlar hak üzerine olsunlar. Adildir, adaleti sever ve adalet üzerine olan insanları sever ." diyen Tayfur, konuşmasına şöyle devam etti:

"Allah-u Teâlâ ister ki bu fani dünyada insanlar hak ve adalet üzerine hayatlarını idame etsinler. Bundan dolayı insana fıtrat insana bahşetmiş; vicdan, şefkat ve merhamet vermiş. Adalet yolunda sebat göstermek için akıl, ilim ve irfan vermiş. Bununla yetinmeyerek insanların hak yolda hayatlarını devam ettirmesi için peygamberler göndermiş. Bizim de gönderilen peygamberleri tanımamız gerekir. Son peygamber Hz Muhammed bizler için çok büyük bir örnektir. Onun yaşantısını kendi hayatımızda tatbik etmeliyiz."  

İnsanoğlunun sürekli bir öndere ihtiyaç duyduğunu belirten Tayfur, şöyle konuştu: "Tarihte ne zaman insanlar gaflete düştüler, zulüm dünyayı sardı, o zaman bir peygamber gönderildi yol göstermek için. Tüm peygamberler istisnasız küfür ve zülüm ile mücadele etmişlerdir. Allah, zalim Nemrut'a karşı Hz İbrahim'i, firavuna karşı Hz Musa'yı göndermiş ve onların zulüm saltanatlarını kırmıştır. Sonunda da Hz Muhammed ile müşriklerin, şeytan ehillerinin zulümlerini sona erdirmiştir. Kıyamete kadar insanların hak ve adalet üzerine yaşantılarını sürdürmeleri için hep peygamberler geliştir. Son peygamber Hz Muhammed tüm insanlığa gelmiş ve onun getirdiği ilahi mesaj kıyamete kadar canlılığını koruyacaktır. Bizlere düşen o ilahi mesaja göre yaşamaktır." dedi.

Tayfur, "Resulullah dünya ya teşrif ettiğinde tüm insanların hakkını aradı, adaleti hâkim kıldı. Hayvanların dahi hukukuna riayet edilmesini sağladı. Zalimlerden hesap sordu, mazlumların hakkını aradı ve aldı. Köleler onun zamanında azad oldu; Bilal ve Habbab gibi. Ondan sonra sahabeleri, halifeleri adaleti cihanda yükselttiler." dedi.

Molla Osman Tayfur'un konuşmasının ardından seslendirilen ilahiler ve daha sonra okunan Esma'ul Hüsna'nın ardından yapılan dua ile etkinlik sona erdi. (M. Şerif Aşkın-İLKHA)










































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.