İdil'de TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı

İdil'de TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı

Şırnak'ın İdili ilçesinde İmam Hatip Ortaokulunda TÜBİTAK tarafından 4006 Bilim Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Şırnak'ın İdili (Hezex) ilçesinde İmam Hatip Ortaokulunda TÜBİTAK tarafından 4006 Bilim Fuarı'nın açılışında 10 projenin tanıtımı yapıldı.

İdil İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde hazırlanan bilim fuarı standında 50 öğrenci ve 7 öğretmen proje yürütücüsü olarak görev aldı.

Okul Müdürü Hidayet Aslan, fuara katılan projelerle ilgili yaptığı konuşmada, "TÜBİTAK Bilim Fuarları ile birlikte öğrencilerimizin öğretim programı çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. En temel amacımız ise gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin, öğrenciler tarafından uygulayarak, yaparak, yaşayarak öğrenilmesini sağlamaktır." dedi.

Aslan, "İdil İmam Hatip Ortaokulu olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın öğretim programı çerçevesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında farklı alanlarda 10 proje geliştirip bilim dünyasına katkı getirmeyi amaçladık. 10 projemizde görev alan öğretmenlerimizi, idareci arkadaşlarımı canı gönülden kutluyor emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fuara ilçe Kaymakamlığı, kurum müdürleri, MEMUR-SEN yetkilileri, TÜBİTAK üyeleri, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı. (M. Şerif Aşkın -İLKHA)  
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.