Iğdır Üniversitesinde ‘Gençlik Rehberliği’ konferansı

Iğdır Üniversitesinde ‘Gençlik Rehberliği’ konferansı

Iğdır Üniversitesi Köprü Kulübü tarafından “Gençlik Rehberliği” konulu konferans düzenlendi.

 

Araştırmacı-Yazar Yaşar Alptekin’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak konuşmacı  Yaşar Alptekin’in öz geçmişi okundu.

Konferansta söz alan Yaşar Alptekin hayatının büyük kısmını boş geçirdiğini belirterek, “Benim doğum tarihim namaza başlama tarihimdir. Namazsız geçen yılları yaşanmamış sayarım. Cenab-ı Allah, bizlere bu dünyada sayılamayacak kadar çok nimet vermiş. Bizler de Allah'ımıza namaz kılarak şükretmeliyiz. Bizlerin namaz kılmaya çok ama çok ihtiyacı var. Çünkü ahirette bize sorulacak ilk soru ‘Namaz kılıyor muydun?’ sorusu olacaktır. Bakınız, namaz iki kişiye farz değildir, bunlardan biri deliler, diğeri de ölülerdir. Anne ve babanızın arkadaş konusundaki tavsiyelerine mutlaka uyun. Anne ve babanız size biriyle görüşmemenizi istiyorsa, bilin ki bir bildikleri vardır. Eğer sözlerini dinlemezseniz bunun bedelini ağır ödersiniz. Arkadaşlar arasında kötü alışkanlıklar ‘Bir kereden bir şey olmaz’ cümlesiyle başlar. Bir kere o cümleyi derseniz, işte felaketin içine düşmüşsünüz demektir. Sizlere bu cümleyi söyleten de, ezberleten de arkadaş çevrenizdir. Onun için düzgün arkadaş seçin ve sizi felakete götürecek ortamlardan uzak durun.”  dedi.

Konferansın sonunda soru cevap bölümünün ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz tarafından, Yazar Yaşar Alptekin’e plaket takdim edildi. ( Zülfü Dinç - İLKHA )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.