İGİAD Başkanı Ayhan Karahan karaborsacı ve fırsatçılara karşı halkı uyardı

İGİAD Başkanı Ayhan Karahan karaborsacı ve fırsatçılara karşı halkı uyardı

​İGİAD Başkanı Karahan, fiyatların artış göstermemesi için Corona virüsten kaynaklı sağlık ürünleri ve gıda ihtiyaçlarını karşılamada bilinçli alışveriş yapmaya davet etti.

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Ayhan Karahan, sağlık ve gıda ürünlerinde fiyat artışı olmaması için halkın; karaborsacı ve haksız kazanç elde edenlere karşı meydan vermemeleri gerektiğini açıkladı.

Çin'den başlayıp bütün dünyaya yayılan Corona virüsün, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi kapsamına alındığını belirten İGİAD Başkanı Karahan, "Dün itibariyle ülkemizde bir kişide Corona virüs tespit edilmiştir. Şu an itibariyle ülkemizdeki Corona virüs salgın haline dönüşmemiştir. Sağlık Bakanlığımız, ilk andan itibaren tedbirleri almaktadır. Bize düşen Corona virüsle ilgili Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamalara itibar edip ilgili kurumların belirlediği kurallara titizlikle uymak, bireysel tedbirlerimizi almak ve paniğe kapılmadan rutin işlerimize devam etmektir." ifadelerini kullandı.

İhtikar, karaborsa, haksız kazanç dinimizce men edildiğini ifade eden Karahan, "Corona virüsten kaynaklı sağlık ürünleri ve gıda ihtiyaçlarımızın karşılamasında alışverişimizi ihtiyacımız kadar yapalım ve kanaatkâr olalım. Bu zamanda ihtiyacı fırsat bilen ihtikarcılara, karaborsacılara, haksız kazanç elde edenlere, fiyat artışları yapanlara meydan vermeyelim. Kim bu yollara tevessül ediyorsa şikayetlerimizi ilgili makamlara bildirelim." uyarısında bulundu.

Karahan, sözlerine şöyle devam etti:

"Corona virüsle mücadele edelim' derken kendimizi hayattan soyutlamayalım, kendi elimizde hayatımızı zindana çevirmeyelim. Karşılaştığımız zorlukları milletçe birlikte aşacağız, birbirimize yardımcı olacağız, birbirimizle elimizdekini paylaşacağız. Yaşadığımız zorluklara vakarla yaklaşıp tedbirimizi alıp tevekkül ederek sabredersek her zorluğun ardından mutlaka bir kolaylığın geleceğine, Allah'ın taktir ettiğinden başkasının bize ulaşmayacağına inanalım."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.