IGMG Almanya Anadolu Spor’dan mültecilere iftar foto

IGMG Almanya Anadolu Spor’dan mültecilere iftar foto

Almanya Köln'de Anadolu Spor Kulübü ve İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Suriye, Irak ve Afganistanlı mülteciler için iftar verdi.

İftar programına Dünyanın birçok ülkesinden savaş, iç, kargaşa, baskı ve ekonomi zorluklarından dolayı Avrupa'nın farklı ülkelerinden göç eden Müslüman mülteciler için Köln'de, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) ve Anadolu Spor Kulübü'nün Köln/Buchforst Sport sahası yakınında bulunan, Buchforst Çadır Kent'te düzenlediği iftar programına yüzlerce genç, ihtiyar ve çocuk iftar programında bir araya geldi.

İftar öncesi Cami Derneği'nin Kurucu Başkanı ve Köln Uyum Meclisi Üyesi Ali Esen, Ramazan ayının il gününden aynı vazifeyi içre ettiklerini söyleyerek, mültecilerle iftarda bir araya geldiklerini söyledi.

Esen, "Bugün göçmenlerle bir yemek yemeyi hedefledik. Ramazanın ilk günüde aynı vazifeyi icra ettik. Biz buraya gelen mülteci kardeşlerimize moralmende olsa Müslüman olarak yanlarında olduğumuzu göstermek için 2 kardeşimizin vermiş olduğu iftar yemeğiyle bir arada olmanın güzelliğini hem buradaki hem de diğer insanlara aksettirmek için bu programı düzenledik. Emeği geçen kardeşlerimizden Allah razı olsun." dedi.

Mülteciler için Spor Kulübü Bahçesi'nde hazırlanan iftar programı vaktinin girmesiyle İmam Ziya Baş'ın okudu ezan-ı şerifle iftarlar açıldı. (İLKHA) 






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.