İhalelerde ayrımcılık iddiası

İhalelerde ayrımcılık iddiası

Şırnak Müteahhitler Derneği, Şırnak'ta son zamanlarda yapılan ihalelerde haksızlık yapıldığı iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

ŞIRNAK - Şırnak Müteahhitler Derneği, Şırnak’ta son zamanlarda yapılan ihalelerde haksızlık yapıldığı iddiasıyla Şırnak Valiliği önünde basın açıklaması yaptı.

 

Yapılan basın açıklamasında konuşan Şırnak Müteahhitler Derneği sözcüsü Tahir Arpas, son zamanlarda Şırnak’ta yapılan ihalelerde ayrımcılık yapıldığını iddia ederek yetkilileri göreve çağrıda bulunduklarını ifade etti.

 

Şırnak’ta son zamlarda yapılan birçok ihalenin şaibeli olduğunu söyleyen Arpas, “Son zamanlarda memleketimizde yapılan ihaleler dışarıdaki firmalara veriliyor. Şırnaklı iş adamlarına, müteahhitlere davetiye gönderilmiyor. Biz bu haksızlığa son verilmesi için toplanmış bulunuyoruz. Kendimiz Şırnaklı müteahhitlere ayrımcılık yapılsın demiyoruz ama haksızlıkta yapılmasın. Açık ihale yapılıyorsa herkese davetiye gönderilsin. İstanbullu, Ankaralı da gelsin ama Şırnaklıya da davetiye gönderilsin.  İhaleler kapalı kapılar ardında yapılıyorsa Şırnaklı müteahhitlere davetiye gönderilmiyorsa bunda art niyet ararız doğal olarak.”dedi.

 

Son zamanlarda ihalelerde Şırnaklı müteahhitlere koşulların ağırlaştırdığını savunan Arpas, “Son günlerde bir okul ihalesi yapıldı başka kamu kuruşlara 500 TL şartname bedeli gösterilen ihaleye biz Şırnaklı müteahhitlere 7 bin TL olarak belirlendi. Köylere hizmet götürme birliklerin ana görevi köylere ve kırsal kesimlere hizmet götürme olması gerekirken, şehir merkezdeki işlere el atması bizlerde şüphe uyandırılmaktadır.” diye konuştu.

 

İlanlı ve davetiyeli yapılan işlerde kırım oranlarında kamunun zarara uğratıldığını iddia eden Arpas, “Biz Şırnaklı Müteahhitler olarak yapılan ve yapılacak olan işlerin üstesinden gelebilecek firmalarız. Bütün bu hassasiyetimizin göz önüne bulundurması kamu yararı olacağına inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

 

Şırnak Müteahhitler Derneği üyeleri, konuşmanın ardından iş deneyim belgelerini yaktılar. (Ekrem Payan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.