İHH, Siirt’te 300 yetim çocuğun yüzünü güldürdü

İHH, Siirt’te 300 yetim çocuğun yüzünü güldürdü

İnsani Yardım vakfı (İHH), Ramazan Bayramı önce Siirt’te 300 yetim çocuğa yardımda bulundu.

İHH Siirt Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, bugün dünyada yaşananların, çocukların feryatlarının bir tezahürü olduğuna dikkat çekti.

İHH’nın bir köprü olduğunu ve bunun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin altını çizen Erdemci, bağışçıların yaptıkları bağışları yetimlere ulaştırdıklarını söyledi.

“Çocuklar gülerse ancak dünya güler”

Özellikle Ramazan’da vicdanların hassaslaştığı, maneviyatın yükseldiği ve duyguların da depreştiği bir iklim olduğunu dile getiren Erdemci, “Çocuklarımızı bayramlıklarla buluşturacağız. Çünkü biz şuna inanıyoruz ki, ‘Çocuklar Gülerse Ancak Dünya Güler.’ Şöyle bir dönüp dünyaya baktığımda bugün yaşananların aslında çocukların feryatlarının bir tezahürü olduğunu görüyorum. Bu sene de Allah nasip ederse 300 çocuğumuza bayramlık hediye edeceğiz. Onlar mutlu olunca bizlerde mutlu olacağız. Allah’u Teâla Kuran-ı Kerim’in 80 küsur ayetinde vermekten, yetime dokunmaktan, o çok sevdiğimiz malı Allah rızası için sarf etmekten bahsediyor. Aslında bugün tam da o ayetlerin hayata tezahür günüdür.” diye konuştu

“Yaptığımız yardımlarla hem yetimlerimizi hem de bağışçılarımızı mutlu ediyoruz”

Erdemci, “Bununla hem yetimlerimizi hem de bağışçılarımızı mutlu ediyoruz. Hem İHH köprü olduğu için bizlerde mutlu oluyoruz. Rabbim emeği geçen bütün bağışçılarımıza ister bir yetim giydiren, ister 10 yetim giydiren, ister 10 lira ile katkı sunan ister bin lira ile katkı sunan hepsinden razı olsun. Allah, onların hayırlarını kabul etsin. Bu yetimler bizim yetimlerimiz, ümmetin yetimi diyoruz, Hazreti Peygamber, ‘Onların başını okşayan ile ben cennette yan yanayım.’ demiş. Eğer gerçekten Allah’ı, Peygamberi seviyorsak yetimleri sevmek zorundayız. Başka da bir alternatifimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının ortasından başlayarak bütün yetim ve muhtaç ailelere koli desteği sağladıklarını ve çocuklara ayakkabı dağıttıklarını belirten Erdemci, şunları söyledi:

“Bizler bu gün İHH olarak özellikle 12 yaş altı çocuklarımıza bayram paketi hediye ettik. Her sene bizler çocuklarımızla bayram şenliği yapıyorduk ama bu sene malum şenlik yapamadık. Bunun yerine kek oyuncak, çikolata ve meyve suyundan oluşan bir sürpriz paket hazırladık bütün çocuklarımız için, artı kart verdiğimiz bütün ailelere Şehid İbrahim Bilgen adına iftar düzenliyorduk ama Coronavirus nedeni ile iftar tertipleyemedik ama o bütçenin tamamını kurban kesimine ayırdık. İstedik ki yetim ve yoksul ailelerimizin sofrasına bizler et ile misafir olalım.”


İHH Siirt’te 300 yetim çocuğun yüzünü güldürdü

İHH Siirt’te 300 yetim çocuğun yüzünü güldürdü

İHH Siirt’te 300 yetim çocuğun yüzünü güldürdü

İHH Siirt’te 300 yetim çocuğun yüzünü güldürdü

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler