İHH, Suruç Fen Lisesi’nde yetimleri sevindirdi

İHH, Suruç Fen Lisesi’nde yetimleri sevindirdi

Şanlıurfa'da ‘Yetim Dayanışma Günleri’ kapsamında, düzenlenen etkinlikte 300 yetime çeşitli hediyeler verildi.

Suruç Fen Lisesi’nde ‘Yetim Dayanışma Günleri’ kapsamında 300 yetimle buluşarak çeşitli hediyeler verdi. İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği tarafından her yıl düzenli olarak yapılan ‘Yetim Dayanışma Günleri’ etkinliği Suruç’ta ilk defa düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte çocuklarla koşu yarışı, ip atlama, sure okuma, halat çekme, futbol vs. gibi oyunlarla yetimler eğlendirilmeye çalışıldı. 200’ü Suriyeli 100’ü ise Suruçlu olan yetimlerin mutlu oldukları görüldü.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla, “47 ülkede yetim programı ile faaliyet yapmaktayız. 60 bine yakın yetime sponsoruz her ay bu yetimlerin annelerine nakit yardım yapılıyor ve 4 yıldan beri bu 5’inci yıldır. Geleneksel hale getirdiğimiz yetim dayanışma programı kapsamında yetimleri sevindirme programları düzenliyoruz." Dedi.

Yaklaşık 200 Suriyeli ve Suruçlu yerli yetim bulunduğunu sözlerine ekleyen Atila, "inşallah bu yıl Hilvan ve Ceylanpınar’ı da katmayı düşünüyoruz. Allah’ın bizlere emanetidir." İfadelerine yer verdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.