IHO EBRAR Vanlı çocukların yüzünü güldürdü

IHO EBRAR Vanlı çocukların yüzünü güldürdü

​Uluslararası Yardım Organizasyonu IHO EBRAR Van’da yetim, öksüz ve fakir çocuklara giyim yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Merkezi Hollanda'da bulunan Uluslararası Yardım Organizasyonu IHO EBRAR, ‘Giyim Projesi’ kapsamında, Van’da 40 yetim, öksüz ve fakir çocukları giyindirerek yüzlerini güldürdü.

Yaptığı birçok yardım organizasyonuyla ismini duyuran IHO EBRAR bu sefer de yetim, öksüz ve fakir çocukları giyindirme programını Van’da gerçekleştirdi. IHO EBRAR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy’un katılımı ile Van Umut Kervanı Derneği’nin aracılığıyla kentte bulunan yetim, öksüz ve fakir çocukları giydirdi.

Van’da yaptıkları yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren IHO EBRAR Yönetim Kurulu Başkanı Alpsoy, kentte bulunan yardıma muhtaç çocuklar için birçok çalışmalarının olduğunu belirterek, “Hollanda merkezli IHO EBRAR Yardım Kuruluşu olarak bugün Van’a geldik. Van’da önümüzdeki 3 gün içerisinde 4-5 programımız var. Bugün programımızın ilki olan yetim çocukları giyindirme programını gerçekleştirdik. Bu kapsamda onlarca çocuğu mağazaya getirdik ve burada bütün fakir, yetim çocukları tepeden tırnağa istedikleri elbiseleri, ayakkabıları, çoraplarını seçerek giydiriyoruz. Bu şekilde kem ailelerini, hem de kendilerini mutlu edeceğiz. Bu yardımları Hollanda merkezli olmak üzere, Belçika, Fransa, İngiltere gibi yerlerde yaşayan gurbetçi kardeşlerimizin sayesinde sağlıyoruz.” dedi.

2011 yılında meydana gelen depremlerde de Van’da olduklarını söyleyen Alpsoy, “Sadece Türkiye’ye değil, Asya’da Filipinler, Arakan, Sri Lanka ve özelikle de Gazze’ye ve Afrika’nın 20’ye yakın ülkesinde bu tür faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bugün özellikle Van’ı düşündük. 5 yıl önceki depremde yine Van’daydık. Konteyner gibi barınma yardımlarıyla buradaydık. Van’ı Doğu’nun en uç köşesi olarak düşündüğümüzde bugün kapsamlı bir şekilde yardım yapmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“150’ye yakın çocuğu pikniğe götüreceğiz”

Van’daki faaliyetleri kapsamında 150’ye yakın çocuğu pikniğe götüreceklerini söyleyen Alpsoy, şunları kaydetti: “Bugün 40 çocuğa giyim yardımında bulunduk. Yarın için 150’ye yakın çocuğu da pikniğe götüreceğiz. Bu çocuklar piknikte eğlensinler, sevinsinler diye bu çalışmayı yürüteceğiz. Ayrıca yine yarın için yaklaşan okul dönemine yönelik bir kırtasiye yardımımız olacak. Bir sonraki gün ise fakir aileleri de düşünerek gıda yardımında bulunacağız. Bu şekilde Van ayağını sonlandıracağız.”

Van Umut Kervanı Derneği yetkililerinden Said Koç ise IHO EBRAR’ın yaptığı çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ederek,  “Bugün itibariyle IHO EBRAR aracılığıyla yaklaşık 30-40 arası yetim çocuğu giydirme projesiyle faaliyetimizi yürüttük. Yarında 150’e yakın muhtaç aileyi pikniğe götürmek, onların umutlarına umut katarak kahvaltı, öğle yemeği derken bir gezi programımız olacak.” dedi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler