İhrama girmeden önce sürülen kokunun eseri sonradan kalırsa ceza gerekir mi?

İhrama girmeden önce sürülen kokunun eseri sonradan kalırsa ceza gerekir mi?

Hac veya umre için ihrama girdikten sonra bedene ve ihram elbisesine koku sürmek haramdır. Ancak mikattan geçmeden önce bedene sürülen kokunun eserinin, sonradan kalmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Hac veya umre için ihrama girdikten sonra bedene ve ihram elbisesine koku sürmek haramdır. Ancak mikattan geçmeden önce bedene sürülen kokunun eserinin, sonradan kalmasında herhangi bir sakınca yoktur. Bilakis Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) ihrama girmeden önce saçına ve bedenine koku sürerdi. Hz Aişe validemiz şöyle buyurur:

Peygamber Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) ihramlı olduğu halde ben O'nun saçının ayrım çizgisindeki güzel kokunun parlaklığına hâlâ bakar gibiyim (müttefekun aleyh).

Söz konusu bu hüküm ihram elbisesi için geçerli değildir; mikattan sonra olduğu gibi mikattan önce de kalıcı eseri bulunan kokuları ihram elbisesine sürmek haramdır. İbn Ömer (radiyallahu anh) der ki: Efendimiz (aleyhissalatu vesselam)'a ihramlıyken sakınılması gereken fiiller sorulduğunda, kendisinde za'feran ve vers kokusunun bulunduğu ihram elbisesinin giyilmesini nehyetti (Buhârî).

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.