İhvan'dan Adeviyye ve Nahda katliamlarının yıl dönümünde açıklama

İhvan'dan Adeviyye ve Nahda katliamlarının yıl dönümünde açıklama

Mısır'da Rabatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında yapılan katliamların yıl dönümünde İhvan-ı Müslimin Cemaati Şura Meclisi üyelerinden Mithat Haddad açıklamalarda bulundu.

Nahda ve Rabiatul Adeviyye meydanlarında yapılan katliamın 6'ıncı yıl dönümüne girdiklerini anımsatan Haddad, "Bundan tam 6 yıl önce bu her iki meydana binlerce sivil insan akın ederek protestolarını yaptılar. Bu insanların tek niyeti vardı o da Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vermek ve darbeyi kesinlikle kabul etmemekti." dedi.

"Bir günde 3 binden fazla insan şehit edildi"

Protestolarda askerlerin sivil insanlara saldırdığını ve bir günde 3 binden fazla insanın şehid olduğunu dile getiren Haddad, "Bu askerler, maalesef ve çok üzülerek belirtmek isterim ki Mısır halkının kendi askeriydi. Görevleri kendi halkını korumak olan asker, vatan evlatlarına silah doğrultup mermi yağdırdı. Böylesi bir günde 3 binden fazla insan şehit edildi ve çok dehşet verici bir sahne hâkimdi. Bu çağımızda en kanlı ve en çok insanın öldüğü bir gündü." şeklinde konuştu.

"Bu suça karışanların tek tek yargılanıp hesap vereceği gün de gelecek"

"Tüm bu yapılanların baş aktörü başta Mısır ordusu komutanı Abdulfettah Sisi sonra Mısır İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'di." Diyen Haddad, "O gün hiçbir zaman Mısırlıların zihninden silinmeyecek. Mısır halkının öfkesi bu katliamı yapanlara karşı adil bir kısas olmadan dinmeyecek. Hatta onlar bugün kendilerini rahat ve özgür hissetseler bile Allah'ın izniyle bu suça karışanların tek tek yargılanıp hesap vereceği gün de gelecek." ifadelerini kullandı.

"6 yıllık askeri yönetimle Mısır'da her şey çöküş yaşıyor"

Darbeyle geçen 6 yıllık süreçte her alanda çöküş yaşandığını dile getiren Haddad, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bakın şu an Mısır'ın haline. Siyaset, ekonomi, toplum, kültür, fikir ve görüşe dair her şey, ziraat, fabrikalaşma ve ticarete dair her şey çöktü. Her şey adeta yıkıldı. Mısır şimdiki durumu aynen Cemal Abdunnasır'ın dönemini hatırlatıyor. Aynısı Türkiye'de yaşandı. Darbe gecesi asker Türkiye'de nasıl yaptıysa aynısını Mısır askeri de yaptı. Birçok ülkede benzer şeyler yaşandı. Darbeciler her yerde aynı. Biz tekrar sivil bir seçimle Mısır halkının yönetilmesini istiyoruz. Fakat Sisi elindeki tüm askeri gücüyle buna karşı duruyor ve sözüm ona demokrasi ve özgürlük savunucuları olduklarını iddia eden Avrupa ve Amerika onun bu suçlarına desteği eksik etmiyor. Bu halkın talepleri uğruna verdikleri mücadeleyi kırmak için Suudi ve BAE silah ve mal desteği veriyor."

"Mısır halkı 2011'de gerçekleştirdiği devrimi bir daha gerçekleştirecek"

Haddad, son olarak "Ancak Mısır halkı 2011 yılının 25 Ocak ayında gerçekleştirdiği devrimi bir daha gerçekleştirecek. Bu halk darbecileri devirip Allah'ın onlara hazırladığı mahkemeden evvel bu dünyada onları çok şiddetli bir şekilde yargılayacak. Başta 25 Ocak şehitleri olmak üzere günümüze kadar şehit olanları selamlıyorum. Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Şehit Muhammed Mursi'yi selamlıyorum. Zindanlarda esir edilenleri, ailelerini ve orada şehit edilenleri selamlıyorum. Mısır'da ve ülke dışında muhacerat hayatı yaşayanları selamlıyorum. Allah'tan duamız ülkemize tam bir hürriyetle dönmeyi ve bu hürriyetin tadına varmayı bize nasip etsin." diyerek İsra Suresinin "Ne zaman olacak bu iş diyecekler; de ki: Umarım ki pek yakında." mealindeki 51'inci ayetini paylaştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.