İki şehidin annesi Meryem nine vefat etti

İki şehidin annesi Meryem nine vefat etti

​İslami kimliğinden dolayı 24 yıl kaldığı cezaevinde hastalanmasının ardından vefat eden Hüseyin Akbalık’ın ile PKK mensupları tarafından katledilen Şehit Abdurrahman'ın anneler Meryem Akbalık hayatını kaybetti.

Akciğer yetmezliği nedeniyle rahatsızlanan Meryem Akbalık (90) Mardin'in Kızıltepe ilçesinde tedavi gördüğü özel bir hastanede Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Meryem nine, Nusaybin'e bağlı Duruca Mahallesi'nde Duruca Mezarlığına defin edildi.

Geçtiğimiz yıllarda çocuklarının şehadetiyle ilgili İLKHA'ya konuşan Meryem nine, 2 oğlunu da Allah yolunda feda ettiğini söylemiş ve bu sözlerle teslimiyetini dile getirmişti: "Allah bana evlat verdi, büyüttü ve sonra da sınadı. Bir oğlum şehit oldu, diğer oğlum cezaevine girdi. ömrünü zindanlarda feda etti, canını verdi. Ben hiç pişman değilim Ya Rabbi. Çünkü bu Rabbimin emriydi, kulların değil. Onun için hamd ve şükrediyoruz."

Şehit Abdurrahman ve Hüseyin Akbalık kimdir?

İslami yaşatışı ve davasına olan bağlılığıyla bilinen Şehid Abdurrahman ve arkadaşı Aldulkerim Aslan Mardin'in Nusaybin ilçesinde Duruca köyünde 22 Temmuz 1992 yılında PKK mensuplarının saldırısı sonucu katledilmişti.

İslami kimliğinden dolayı tutuklanarak mahkûm edilen ve türlü türlü işkencelerden geçtikten sonra 24 yıl boyunca çeşitli cezaevlerinde kalan Hüseyin Akbalık, en son kaldığı Van F Tipi Kapalı Cezaevinde yapılan iğnelerle bitkin düştü. Akbalık, günlerce yataktan dahi kalkamadı. Akbalık, uzun süren tedavisinin ardından vefat etmişti.


İki şehidin annesi Meryem nine vefat etti

İki şehidin annesi Meryem nine vefat etti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler