İkinci deprem Başkale Gelenler köyünde büyük hasara neden oldu

İkinci deprem Başkale Gelenler köyünde büyük hasara neden oldu

İran-Türkiye sınırında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki ikinci deprem, Gelenler köyünde büyük hasara neden olurken, deprem bölgesinde şu ana kadar 205 çadır kuruldu.

İran’ın Khoy kentinde sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından, akşam saatlerinde ikinci bir deprem yaşandı. İlk depremde hasar gören evler, ikinci depremde yıkıldı.

İkinci depremde en büyük yıkım, Başkale ilçesine bağlı Gelenler köyünde meydana geldi. İkinci depremde yıkılan enkazın altında kalan yüzlerce hayvan telef oldu. Sabah meydana gelen depremde hasarın oluşmadığı Ömerdağı ve Bölüpek köylerinde de hasar meydana geldi.

Deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren AFAD yetkililerinden alınan bilgeye göre, şu ana kadar Güvendik köyüne 24, Özpınar köyüne 36, Aşkol köyüne 61, Gelenler köyüne 24, Bölüpek köyüne 24 ve Ömerdağı köyüne 36 olmak üzere toplam 205 çadır kurulduğu belirtildi.

İkinci depremde hayvanları enkaz altında kalan Gelenler köyü sakini Aydın Arslan, hayvanlarının kurtarılması için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Aydın, “Akşam üzeri ikinci bir deprem ile sarsıldık. Elektrikler kesildi. Koyunlarımız dışardaydı fakat büyükbaş hayvanlarımız içerdeydi. Korkudan içeriye de giremiyoruz. Çok şükür canımıza bir şey olmadı. Şu an 6 büyükbaş hayvanım içerdedir. Görüyorsunuz biri telef olmuş, ama 5’i yaşıyor. Onları çıkarmak için bir şey yapamıyoruz.” dedi.

Evleri üzerine yıkılan ve enkazda eşi ile kızı ağır yaralı olarak kurtarılan Gelenler köyü sakini Cengiz Acar ise şunları söyledi:

“Sabah oturup kahvaltı yapıyorduk. Birden deprem olunca büyük bir ses ile ev üzerimize yıkıldı.  Eşim ve kızım enkazın altında kaldı. Onları ağır yaralı olarak çıkardık. Bütün hayvanlarımız telef oldu. Gördüğünüz gibi dışardayız gidecek bir yerimiz yok. Devletten yardım bekliyoruz.”

İlk depremin ardında yakınlarına yardım için Gelenler köyüne gelen Mustafa Sancak ise akşam saatlerinde meydana gelen depremin ardında köyde çok sayıda evin yıkıldığını, enkaz altında kalan hayvanların telef olduğunu belirterek, çaresiz kalan vatandaşların yardım beklediklerini söyledi.

AFAD ve Kızılay ekipleri tarafından Başkale ilçesine bağlı Özpınar köyü ilk ve ortaokulunun bahçesinde kurulan koordinasyon merkezinde, depremden etkilenen vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.

AFAD şu ana kadar 66 artçı depremin meydana geldğini açıkladı. 

Öte yandan, Umut Kervanı Vakfı tarafından, depremin yaşandığı köylerde sıcak yemek, battaniye ve gıda kolileri dağıtılmaya devam ediliyor.

İLKHA


İkinci deprem Gelenler köyünde büyük hasara neden oldu

İkinci deprem Gelenler köyünde büyük hasara neden oldu

İkinci deprem Gelenler köyünde büyük hasara neden oldu

İkinci deprem Gelenler köyünde büyük hasara neden oldu

İkinci deprem Gelenler köyünde büyük hasara neden oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum