İktidar olma hırsı koalisyon getirmedi

İktidar olma hırsı koalisyon getirmedi

İşgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri siyonist Benny Gantz arasındaki koalisyon görüşmesinden olumlu sonuç çıkmadı.

İşgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri siyonist Benny Gantz arasındaki koalisyon görüşmesinden olumlu sonuç çıkmadı. 9 Nisan ve 17 Eylül'de yapılan seçimlerden sonra hükümeti kurma çalışmaları başarısız oldu. İşgalcilerde, üçüncü erken seçim kapıda.

Hükümeti kurmak için Netanyahu ve Gantz, koalisyon görüşmeleri kapsamında bir araya geldi. Herhangi bir uzlaşının sağlanamadığı belirtilen görüşme sonrası, tekrar erken seçim kapıda.

Görüşmelerin birçok kez sonuçsuz kalması, iktidar olma hırsını diğer tarafa kaptırmama olarak yorumlanıyor.

Netanyahu ve Gantz, daha önce de birçok kez koalisyon hükümeti kurmak için bir araya gelmiş ancak bu görüşmelerden de olumlu sonuç çıkmamıştı.

17 Eylül'de yapılan ve hiçbir partinin tek başına iktidara gelmek için yeterli çoğunluğu sağlayamadığı erken seçimleri, Mavi-Beyaz önde tamamlarken, Netanyahu'nun partisi Likud ikinci olmuştu.

İşgal meclisi, 11 Aralık'a kadar hükümeti kurması için bir milletvekili üzerinde anlaşamazsa ülke 1 yıl içinde 3. kez seçime gidecek.

Koalisyon hükümetinin güvenoyu alabilmesi için 120 sandalyeli Mecliste 61 milletvekilinin desteğine ihtiyaç duyuluyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.