İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı Antalya'da başladı

İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı Antalya'da başladı

Eğitim ve öğretim yılının birinci dönem değerlendirmesinin yapıldığı "İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı" Antalya'da başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin'in katılımıyla gerçekleştirilen "İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı" Antalya'da başladı.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, genel müdürlüğün faaliyetleriyle ilgili sunum yaptı.

5 gün sürecek toplantıda il müdürleriyle başta yeni müfredat konusu olmak üzere mesleki ve teknik eğitim, Suriyeli mülteci çocukların eğitime erişimi ve yatırım programları gibi konular istişare edilecek.

Toplantıda ayrıca, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem değerlendirmesi ile ikinci dönem faaliyetlerine ilişkin değerlendirmeler yapılacak.

Burada katılımcılara hitap eden Tekin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile daha önce yapılan iş birliği protokolünü hatırlattı. Tekin, imzalanan protokole göre, 5'inci sınıftan itibaren her öğrencinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından taramaya tabi tutulup, öğrencilerin yatkın olduğu spor branşlarına göre sportif yeteneklerini geliştireceğini söyledi.

Protokolü hayata geçirdiklerini ve bu vesileyle öğrencilerin küçük yaştan itibaren sportif yeteneklerini keşfederek, geliştirmelerini istediklerini belirten Tekin, "Belli sınıf seviyesindeki öğrencilerimiz, sportif tarama testinden geçerek yetenekleri doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığının yönlendirmesiyle sportif yeteneklerini geliştirecekler. Bu nedenle bu toplantıya her iki bakanlığın il müdürlerini davet ettik. Dolayısıyla bu protokolün sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla görüş alışverişinde bulunarak istişare edeceğiz." dedi.

Benzer bir toplantıyı da Kültür ve Turizm Bakanlığıyla gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getiren Tekin, "Öğrenciler normal eğitimleriyle birlikte yeteneklerine göre sportif alanlara veya kültür-sanat etkinliklerine yönlendirilecekler. Bu sayede olimpiyatlarda, uluslararası organizasyonlarda başarı gösterebilecek çok daha fazla milli sporcunun yetişeceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantı, ilgili genel müdürlüklerin faaliyetlerine ilişkin yapılacak sunumlarla devam edecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler