İlahiyatçı Demircan, bela ve musibetlere karşı Allah'ın emir ve yasaklarını hatırlattı

İlahiyatçı Demircan, bela ve musibetlere karşı Allah'ın emir ve yasaklarını hatırlattı

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, "Bu emir ve yasaklara riayet ederseniz pek çok hastalığın önlemini henüz daha oluşmadan almış olursunuz.” dedi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınına karşı tedbirler en üst düzeye çıkarıldı. Dünya Sağlık Örgütü salgını “Pandemi” olarak kabul etti.

Salgın nedeniyle birçok Avrupa ülkesi, ülkeye giriş çıkışlarına kısıtlama getirdi. Sokağa çıkma yasakları konuldu, ticaret adeta durdu. Dünyanın gündemine oturan salgına karşı önlemler artırılırken, her geçen gün ölü sayısı da artarak devam ediyor.

Dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınına karşı Türkiye’de de tedbirler en üst düzeye çıkarıldı. 20 ülkeye seyahat yasaklandı, sınır kapıları kapatıldı. Okullar tatil edildi, toplumun kullandığı birçok ortak alanlara kısıtlama getirildi. Cuma namazları ve vakit namazlarının camilerde değil, evlerde kılınması istendi. Dezenfekte çalışmaları her alana yayılırken, tüm kamu kurum ve kuruluşları alarma geçirildi.

Bu kadar sıkı tedbirlerin alındığı Türkiye’de, çıktığı bir TV programında maddi ve manevi hastalıklardan korunmak için Allah’ın emirlerini hatırlatan İlahiyatçı Ali Rıza Demircan’a sosyal medyada linç girişiminde bulunulması İslam düşmanlığı olarak yorumlandı.

Katıldığı programda Corona virüse karşı geçici önlemlerin çare olmadığını hatırlatan Demircan, “Geçici önlemlerle olmaz. Zina, evlilik dışı ilişki, eşcinsellik, evlilik hayatında anal ilişki ve regl döneminde ilişki, bunlar Müslümanlara Rahim olan Rabbimizin koyduğu yasaklardır. Bu yasaklara riayet ederseniz pek çok hastalığın önlemini henüz daha oluşmadan almış olursunuz.” dedi.

Konuşmasında, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem)  "Sağlıklı insanlar ve hayvanları, sağlıksız geçici hastalıklara müptela olanlar ile bir araya getirmeyiniz.” ve “Salgın hastalıkların olduğu topluma girmeyin ve buradan çıkmayın.” hadislerini hatırlatan Demircan, "Hazreti Ömer Şam’a girerken, salgın olduğunu duyunca girmez. Ordu komutanı Ebu Ubeyde, ‘Sen yaradanın kaderinden mi kaçıyorsun, Ya Ömer?' deyince, Hazreti Ömer, 'Rabbimizin bir kaderinden diğer kaderine geçiş yapıyoruz.' cevabını verdi. Kader plandır, programdır, sebep netice ilişkisidir.” diye konuştu.

İLKHA


İlahiyatçı Demircan, bela ve musibetlere karşı Allah'ın emir ve yasaklarını hatırlattı

İlahiyatçı Demircan, bela ve musibetlere karşı Allah'ın emir ve yasaklarını hatırlattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.