İlahiyatçı Yazar Göktaş: Yaz tatilinde yavrularımızın yönlendirileceği yer camiler olmalı

Camilerin çocuklar açısından ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, çocukların yaz tatilinde camilere yönlendirilerek kendilerini geliştirmelerinin sağlanılması gerektiğini belirtti.

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kurslarına başvurular 19 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Çocukların camilere giderek İslam'ı ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi gerektiğini ifade eden Peygamber Sevdalıları Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, çocuklar açısından camilerin önemine dikkat çekti.

Çocukların camide birçok şeyi öğrendiğini söyleyen Göktaş, yaz tatilinde çocukların camiye gitmesi gerektiğini ifade etti.

Çocuğun camiye giderek Kur'an'ı, dua ve sureleri, namaz kılma gibi birçok şeyi öğrendiğini aktaran Göktaş, yaz tatilinde camide zaman geçiren çocuğun diğer çocuklara göre farklı olduğunu belirtti.

Göktaş, çocukları camiden soğutacak davranışlardan uzak durulmasını dile getirerek camiden uzaklaştırılmasına sebep olmanın vebailinin büyük olduğunu söyledi.

Göktaş, yaz tatilinin başlamasıyla beraber camilerin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.


"Çocuklar Kur'an kursundan önce camiye gitmeli"

Çocukların camilere gidip imamdan dinlerini ve Kur'an'ı öğrenmesi gerektiğini belirten Göktaş, "Çocuklar Kur'an kursundan önce camiye gitmeli. Çocuklar önce camiye gitmeli. Camide görebildiğimiz kadarıyla kurslar var. Çocuklarımız eğer hakaret değil de itham da etmiyorum, eğer tembel imamlarımız, iştahsız imanlarımız varsa onları da iştahlandıracaktır. Çocuklar imama 'haydi bize Kur'an-ı Kerim öğret' söylemeli. Öncelik camilerdir. Çocuklar mutlaka camiye gitmelidir. Evlerine en yakın olan camiye gidip 'biz geldik hocam, bizim okulumuz tatil oldu lütfen bize Kur'an-ı Kerim, İslam'ı Peygamber efendimizi öğret' diye önce imamı zorlanmalı veya imandan böyle bir talepte bulunmalıdırlar." dedi.

"Bir imam bir evin kapısını birçok talepte bulunabilir"

Cami imamının büyük bir yetkisinin olduğunu ifade eden Göktaş, "Bugün bir imamın öyle bir yetkisi var ki aslında bir kullanabilse… Düşünebiliyor musunuz, bir imam durup dururken mahalledeki bir binadaki bir evin kapısını çalabilir. 'Selamünaleyküm ben mahallenin camisinin imamıyım' diyerek birçok talepte bulunabilir. 'Camiye evin amcası, erkeği geliyor mu, çocuklar var mı, hasta mısınız sağ mısınız?' diye bir imamın o kadar yetkileri var. Yaz tatili dolayısıyla Allah'ın izniyle çocuklar önce camiye gitmelidir. Bir çocuğun camiye gitmesi, orada büyüklerle beraber namaz kılması o çocuğa öyle şeyler kazandırır ki hele bir de kendi mahallesinin camisi olursa… Namazın dışında artık o sokakta, o caddede giderken camide namaz kılan büyük amcalarıyla falan karşılaştığında değişik bir dünya olur. O çocuk için çok değişik bir dünyadır; o adam için de öyledir. 'Bu yavru bizim cemaattendir' diye çok şey olur." diye konuştu.

Çocuk çok şeyi camide öğrenir""

download.png

Batıl ideolojilerin camide zaman geçiren çocuktan ümit kesmesini söyleyen Göktaş, "Çocuk çok şeyi inanınız ki camide öğrenir. Özel olarak böyle kurslara falan gerek yok. Allah bize öyle bir din vermiş ki bu din bir yönüyle öyle kolay ki çocuk imam arkasında namaz surelerini öğrenir, namazın adabını, erkânını, her şeyini bir anda öğreniver. Özel olarak kitaplar almaya falan hiçbir şeye gerek kalmadan böyle çok çocuk tanıyorum. İnanın ben kendi çocuklarıma ne zaman Kur'an öğrettiğimi soruyorum. Camide öğrenmişler. İmamın arkasında namaz kılmayı da namaz surelerini de hepsini ezberlemişler. Kur'an-ı Kerim'i de orada görmüşler. İslam adına mücadele veren bir insan olmama rağmen her şeyi camiye vermiş. Bunlar bir yaz tatiline olabilecek şeylerdir. Yaz tatili geçtikten sonra da Allah'ın izniyle en azından günde bir vakit ya yatsı namazını ya da sabah namazını da camide kılıyorsa bitmiştir. Şeytan o çocuktan ümidini kessin. Küfür dünyası, batılı ideolojiler artık o yavruyu kaybetmiştir. Bir daha ele geçiremez." ifadelerini kullandı.

"Yaz tatilinde yavrularımızın yönlendireceği yer öncelikle camiler olmalı"

Göktaş, "Yaz tatilinde yavrularımızın yönlendireceği yer öncelikle camilerin olmasını istiyorum. Bu arada tabii kendisini ispat etmiş profesyonel Kur'an kurslarımız, vakıflar gerek sivil toplum kuruluşlarına bağlı kardeşlerimiz gerek diyanet olsun kesinlikle bu kurslara giden çocuklar hemen fark edilmelidir. Fark ediliyor da zaten. 'Bu çocuk yaz tatilini boşa geçirmemiş kendisini müthiş yerleştirmiş' diye arkadaşlarının içerisinde belli oluyor." şeklinde konuştu.

"Bir yavruyu camiden uzaklaştırmanın hesabını kıyamet günü soracaklar"

Çocukların camilerden uzaklaştıracak davranışlarda bulunulmaması gerektiğinin altını çizen Göktaş, "Bir çocuğu döverek oraya gönderemezsin. Bunun temeli de sevgiye dayanıyor. Cazip olacak ve cezbedecek işler o kursların işidir. Yöneticilerin öğrencilerinin kendilerine bağlayabilmesi için herhalde birtakım eğitimden geçmiş olması gerekir. Biz buna pedagojik eğitim diyoruz ama Türkiye'de epey zaman ihmal edildi. Öyle otururuz adam ya namaz kılmıyor veya ihmalkardır; sohbet açtığımızda 'ya hocam ben aslında var ya namazı severdim, kılardım camide ihtiyar bir hacı amca ben namaz kılarken bana bir tokat attı bitti, daha sonra bir daha camiye varmadım' dedi. Bırakın çocuklar camide oynasın, bağırsın, gülsün. Allah için çocuklara dokunmayın. Kilisede o çocukları oraya getirmek için neler yapıyorlar. Kilise kuruluşları, papazların Hristiyan çocukların kiliseye gelmesi için yalvarıyorlar. Ne paralar ne ikramlar dönüyor. Biz de hiç değilse korkutmayalım. Bir 'çocuğa hacı amca' denildiğinde hayalinde güzel bir hatıra olsun, korkmasın. Bazıları benim görüşüme karşı 'hocam namazımı fesada veriyor' küçük görmeyeyim ama sanki Allah'u Ekber deyince aynı anda Kâbe karşına geliyor da çocuk bir şey yapınca okuduğuna tam tefsir ediyordun da kendini Allah'u Teala'nın tam yüzde yüz huzurunda olmuş gibi de o çocuk bozuyor. Yok böyle bir şey, sen zaten namaz kılarken tarlanı, bağını, bahçeni, borcunu, taksiti düşünüyordun. Bir de çocuğun sesini dinle, ne olacak? Onun için bunları hoş görelim. Bir yavruyu camiden uzaklaştırmanın hesabını vebalini yarın kıyamet günü sormayacaklar mı?" dedi.

"Bir yaz tatilinde neler yapılabileceğini insanlar var gösteren insanlar var"

Bir yaz tatilinin çok önemli olduğunu belirten Göktaş son olarak şunları söyledi:

"Bir yaz tatili az değil. Günümüz dünyasında vaktini iyi değerlendiren insanlar için bir yaz tatili çok önemlidir. Bir yaz tatilinde hafız olanlar var. Bir yaz tatilinde neler yapılabileceğini insanlar var gösteren insanlar var. Bunun temeli aşktır, heyecandır ve çalışmaktır. Bunun ortamında biz hazırlayacağız. Anneler hazırlayacak, babalar hazırlayacak, mükafatları verilecek bu çocuklara bir şeyler verilecek çünkü yarın kıyamette Allah birbirimizden ayırmasın sadece birimiz cennete öteki başka bir yere gidecek olursa bu acı bir olaydır." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.