İleri teknoloji ürünlerin üretilmesi öncelikli hedefimizdir

İleri teknoloji ürünlerin üretilmesi öncelikli hedefimizdir

Bingöl'de Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2016 yılı 1. Dönem toplantısı yapıldı.

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2016 yılı 1. Dönem toplantısı, Vali Yavuz Selim KÖŞGER başkanlığında, Bingöl Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin en üst düzeyde uygulanmasının sağlanmasının zaruri hale geldiği belirtilen toplantıda, orta-yüksek ve ileri teknoloji ürünlerin üretilmesinin öncelikli hedef olduğu vurgulandı.

Toplantıda bilgi arzında bulunan Bingöl Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan, “Günümüzde Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin en üst düzeyde uygulanmasının sağlanması zaruri hale gelmiştir. Bundan yola çıkarak tüm paydaşlarımızla işbirliği içerisinde orta-yüksek ve ileri teknoloji ürünlerin üretilmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir. Sanayicilerimizin Üniversiteyi tanıyıp üniversitenin bilimsel çalışmalarından yararlanması, öğrencilere (genç girişimcilere) girişimciliğinin önünün açılması, akademisyenlerin bilimsel araştırmalarının sanayiye uygulanabilir hale dönüştürülmesinin sağlanması önem arz etmektedir.” dedi.

İlhan, "AR-GE destekleri haricinde diğer kurumlarımızın (KOSGEB, FKA) desteklerinin tüm iş dünyasına tanıtılarak ilimiz sanayisinin rekabet gücünün arttırılmasını sağlamak, katma değeri yüksek yenilikçi ürünler üretebilen bir profil ortaya koymak, sanayicinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını gidermek amacıyla bu kurulu oluşturduk." diye konuştu.

"Sanayicilerimiz akademisyenlerle buluşuyor"

Sanayicilerin akademisyenlerle buluştuğunu ifade eden İlhan, “Bingöl’de faaliyet gösteren sanayicilerimiz, iş yerlerinde üniversiteden gelen akademisyenlerle buluşuyor. Bu kapsamda sanayicilerin üretim sorunları, kalifiye eleman sorunları yerinde tespit edilerek üniversitenin ilgili bölümlerine yönlendiriliyor. Devlet destekleri, özellikle AR-GE ve inovasyon destekleri firmalara tanıtılarak, firmaların bu destekler kapsamında azami ölçüde faydalanmaları için çalışmalar sürdürülüyor.” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen toplantıya Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra Bingöl Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay, Bingöl MÜSİAD Başkanı Ali Akabana, Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu ile kurul üyeleri katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler