İletişim Başkanı Altun Avrupa'da artan İslam düşmanlığına dikkat çekti

İletişim Başkanı Altun Avrupa'da artan İslam düşmanlığına dikkat çekti

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Coronavirus salgınının etkisiyle Avrupa’da tekrar yükselişe geçen ayrımcılık ve ırkçılığın, bir Yahudiye bile söylenemeyecek sözlerin, bir Müslümana “düşünce özgürlüğü” adı altında söylenebildiğini belirtti.

Altun, çevrimiçi olarak düzenlenen “Kızılay Söyleşileri: Dünya Gönüllüler Günü Özel Oturumu”na bir video mesaj gönderdi.

Sözlerine “Dünyanın her yerinde en zorlu koşullarda yaptığı çalışmalarla göğsümüzü kabartan, aziz milletimizden aldığı güçle, yüce gönüllü Anadolu halkını en iyi şekilde temsil eden Türk Kızılay’ın bu etkinliğinde sizlere hitap etmekten şeref duyuyorum.” diyerek başlayan Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğiyle, insani yardım alanında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasına girdiğini belirtti.

Kızılay başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların bu sürece önemli katkılarda bulunduğunu belirten Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uluslararası işbirliğini, dayanışmayı, haksızlık ve mağduriyetlere sessiz kalmamayı şiar edinen vizyonunun, her alanda olduğu gibi insani yardımlar noktasında da çalışmalarına rehberlik ettiğini vurguladı.

Altun, “Kızılay’ımız aynı zamanda sınırlarımızın içinde Van’dan İzmir’e Giresun’dan Suriye sınırımıza kadar her bölgede vatandaşımızın yardımına koşmakta, gece-gündüz demeden her türlü olumsuz durumda bize 83 milyonluk büyük bir ailenin parçası olduğumuzu hatırlatmaktadır. Bu vesileyle ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın mazlum halkları nezdinde bir umut sembolüne dönüştüren Türk Kızılayı ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son yıllarda insani yardım alanında dünya liderliğine yükselerek uluslararası toplumun saygı ve takdirini bir kez daha kazandığına dikkati çeken Altun, şunları kaydetti:

“Türkiye olarak, ‘yaradılanı yaradandan ötürü’ severek her zaman ırkçılık ve faşizm gibi hastalıklardan azade olduk. Kökü dışarıda değil, Anadolu coğrafyasında olan bir insan sevgisiyle Afrika’dan Güneydoğu Asya ve Güney Amerika’ya kadar her yerde sömürmeyi değil, kader ortaklığını ve kazan-kazan ilişkileri kurmayı hedefledik. Bugün bazılarının, ülkemize sömürgeciliğin darbe vurduğu bu coğrafyalarda gösterilen teveccühten rahatsız olduğu sır değildir. İçeride ve dışarıda Türkiye’nin tarihine yakışır biçimde sessizlerin sesi haline gelmesinden memnun olmayanlar vardır. Her fırsatta ‘bizim oralarda ne işimiz var?’ diye soran bu ithal zihniyet, Çanakkale’de yatan şehitlerimizin mirasını, Bakü’de Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla sokaklara dökülen soydaşlarımızı, hayata ay-yıldızla bağlanan çocuklarımızı anlamaktan acizdir.”

Altun, “Bu ithal ve hastalıklı zihniyetin bir başka yansıması, özellikle mültecilerle ilgili ülkemizde ve Avrupa’da nefret söyleminin yaygınlaşarak normalleşmesidir. İnancımıza ve değerlerimize taban tabana zıt olan bu yaklaşım geçen yüzyıldan kalma kalıplarla geleceğimizi zehirlemeye çalışan, kendilerini ilerici addeden birtakım kesimlerce benimsenmektedir. Kendisini Avrupalılara beğendirmek için biteviye gayret sarf eden ancak onların nazarında her zaman ikinci sınıf insan olarak telakki edilen bazı kimseler, bugün siyasi çıkarlar uğruna milletimizi ırkçılıkla zehirleme gayretindedir. Kuşkusuz ki Ortadoğu’yu bataklık, Afrikalıları yamyam, Avrupa’yı ise medeniyet sanan bu zihniyet, esasen Anadolu’nun öz evlatlarını da hor görenlerden, öz değerlerimizi tahkir edenlerden beslenmektedir.” diye konuştu.

Coronavirus salgınının etkisiyle Avrupa’da tekrar yükselişe geçen ayrımcılık ve ırkçılığın, bir Yahudiye bile söylenemeyecek sözlerin, bir Müslümana ‘düşünce özgürlüğü’ adı altında söylenebilmesini mümkün kıldığına dikkat çeken Altun, şunları söyledi:

“Özellikle Fransa’da Müslüman çocukların listelerinin hazırlanması, milli güvenlik bahanesiyle camilere baskınlar yapılması ve ırkçı saldırıların artması, bu çifte standartlar nedeniyle göz ardı edilmektedir. Kendimizi, çocuklarımızı, kültürümüzü bu ithal ve hastalıklı nefret duygusundan korumak zorundayız. Unutmayalım ki siyasi saiklerle mültecileri hedef gösterenlerin ‘tüm Müslümanlar teröristtir’ veya ‘tüm Türkler suçludur’ diyen bazı Avrupalı cahillerden hiçbir farkı olamaz. El birliğiyle, haksızlık ve mağduriyetlerin kader olmadığını, birlikten kuvvet doğacağını dünyaya göstermek durumundayız. Daha iyi bir geleceğin ancak dayanışma ve işbirliğiyle mümkün olacağını idrak etmek; bu gerçeği anlamak istemeyenlere anlatmak mecburiyetindeyiz.” dedi.

Altun,Kızılay’ın bireysel gönüllülük faaliyetlerinin bu anlamda çok önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.