İlk kez “mide perforasyonu” ameliyatı yapıldı

İlk kez “mide perforasyonu” ameliyatı yapıldı

​Mardin’in Derik ilçesinde, ilk kez mide perforasyonu (mide delinmesi) ameliyatı yapıldı.

Mardin Derik Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha gerçekleşti. Midesi delinen bir hasta başarılı bir şekilde ameliyat edildi. Genel Cerrahi kliniğinde ilk kez yapılan mide perforasyonu (mide delinmesi) ameliyatın ardından hasta taburcu edildi.

Alınan bilgiye göre, 57 yaşında erkek bir hasta şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma ve mide yanması şikâyeti ile Acil Servise başvurdu. Mide perforasyonu ön tanısıyla gerekli tetkikler yapıldıktan sonra mide çıkışına yakın delinme tespit edilen hastanın midesine perforasyon onarımı yapıldı ve hasta şifa ile taburcu oldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Yönder, Derik Devlet Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde mide-bağırsak ameliyatları, fıtık, safra kesesi ve karın germe ameliyatları gibi pek çok ameliyatın başarıyla yapıldığını ifade etti.

Dr. Yönder, “Bu konuda bizlerden tıbbi malzeme ve her türlü desteğini esirgemeyen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz başta olmak üzere Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ile hastane yönetimimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler