İlkel Yasak Diri Tutuluyor

İlkel Yasak Diri Tutuluyor

Manisa'da faaliyet yürüten MANA-DER tarafından yapılan basın açıklamasında, MEB'e bağlı okullarda öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair usûl ve esasları belirleyen yönetmeliğe tepki gösterilerek, yönetmeliğin hukuksuz bir yasağı halen diri tuttuğu ifad

MANİSA- Manisa'da faaliyet yürüten Manisa Araştırmalar Derneği (MANA-DER), yaptığı basın açıklamasında MEB'e bağlı okullarda öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair usûl ve esasları belirleyen yönetmeliğe tepki gösterdi. Dernek binasında yapılan açıklamayı Zeynep Günhan okudu.

 

İlkel Yasağı Diri Tutma Gayreti İçerisindeler

Yönetmeliğin ilkel bir yasağı halen diri tutma gayreti olduğuna dikkat çeken Günhan, "Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan, "Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık Ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik" bir takım iyileştirmeler yanında, ilkel başörtüsü yasağını halen diri tutma gayretinin somut bir örneği olarak karşımızda durmaktadır" dedi.

 

Yönetmelik Akıl Tutulmasının Ürünüdür

Yönetmeliğin ülk Müslümanlarının taleplerini karşılamaktan uzak olduğunu belirten Günhan, "Ülke Müslümanlarının taleplerini karşılamaktan uzak olan bu yönetmelik bir akıl tutulmasının ürünüdür. Düzene uygun kafalar yetiştirmekten öte bir anlam taşımayan, Tevhidi Tedrisat Kanunu ile tek tipleştirilmiş zorunlu eğitim ile her çocuk cendereye alınmaktadır. Hem belli bir ideolojinin kirli gömleği ailelerin inançları hilafına zorla çocuklara giydirilmeye çalışılmakta hem de en makul talepler bile yok sayılmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Başörtüsüyle okumak isteyen kız çocuklarına yapılan zulümleri hatırlatan Zeynep Günhan, "MANADER olarak, verilen zorunlu eğitime Başörtüsü ile katılmak isteyen çocukların, öğretmen ve idare baskısına maruz kaldığı, tecrit edildiği, yıldırma amaçlı olarak başka okullara sevk edildiği, arkadaşlarının önünde küçük düşürüldüğü tehditlere maruz bırakıldığı bir sistemde fiilen zaten uygulanan ufak tefek iyileştirmelerin birer nimet bahsi olarak sunulmasını kınıyoruz" şeklinde konuştu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.