İLKHA’nın gündeme taşıdığı tarihi havuza belediye el attı

İLKHA’nın gündeme taşıdığı tarihi havuza belediye el attı

Daha önce İLKHA’nın gündeme taşıdığı 700 yıllık tarihi Altunkabur havuzu, Bitlis Belediyesi tarafından mesire alanına çevrilecek.

Bitlis merkezde bulunan Zeydan ve Muştakbaba mahallelerinin suyundan faydalandığı Altunkabur havuzu için belediye çalışmalara başladı. Daha önce kendi haline terkedilen havuz, madde bağımlıları ve alkol kullanıcılarının mekânı haline gelmişti.

Buradan mahalleye verilen suyun da sağlıksız olduğu iddiasında bulunan Zeydan ve Muştakbaba mahalle muhtarları, İLKHA aracılığıyla olaya tepki göstermiş, tarihi havuzun koruma altına alınıp temizlenmesini istemişlerdi.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, tepkilere neden olan tarihi havuzu güzel bir görünüme kavuşturup, etrafında mesire alanı oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.

En kısa sürede burayı ailelerin rahat edeceği bir mesire alanına çevireceklerini dile getiren Tanğlay, artık buranın madde bağımlılarının değil, ailelerin gelip vakit geçirebileceği otantik bir mekâna dönüşeceğini söyledi.

Tanğlay, “Altunkabur havuzunu Bitlis’te bilmeyen yoktur. Buz gibi suyuyla meşhur bir yerdir. Maalesef bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz hale gelmişti. Burası için bir proje yaptık. Şu an havuzu temizledik. Suyun içerisinde bulunan yosunları temizledik. Çevre düzenlemesine hemen başlıyoruz. Büyük havuzun altında küçük havuzlardan oluşan bentler yapacağız. Suyun bentlerden aktığı güzel bir şelale, etrafında oturulacak güzel parklar yapacağız. Hemşerilerimiz aileleriyle birlikte buraya gelerek vakit geçirebilecekleri bir alan olacaktır. Bunu 15-20 gün içerisinde tamamlamış olacağız.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler