​İLKHA'nın haberi yetkilileri harekete geçirdi

​İLKHA'nın haberi yetkilileri harekete geçirdi

Siirt'te çıkan yangında evleri küle dönen Aslanhan ailesine Siirt Valiliği, Aile ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Türk Kızılay'ı yardım eli uzattı.

Siirt'in Alan Mahallesinde ikamet eden Sıddık ve Yıldız Aslanhan çiftine ait evde nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangında ev kullanılmaz hale gelirken, evdeki tüm eşyalar küle döndü.

İlke Haber Ajansı ve bazı medya kuruluşlarının olayı gündeme taşımasının ardından harekete geçen Siirt Valiliği, Aile ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Türk Kızılay'ı aileye yardım elini uzattı.

İlke Haber Ajansı Siirt Muhabirini arayarak evleri yanan ailenin durumu hakkında bilgi alan Türk Kızılay'ı yetkilileri daha sonra Siirt Kızılay'ı Şube Başkanı Nihat Altunç'un eşliğinde evleri yanan mağdur aileyi ziyaret etti.

Durumu bizzat yerinde inceleyen Altunç ve kurum çalışanları, beraberlerinde getirdikleri temel ihtiyaç ve mutfak eşyalarını mağdur aileye teslim etti.

"Ailenin 13 ferdinden hiçbirine zarara gelmemiş olması en büyük mutluluğumuzdur"

Türk Kızılay'ının böyle kötü günler için var olduğuna dikkat çeken Siirt Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç, bu milletin güçlü bir millet olduğunu belirterek ailenin yangında kaybettiği eşyaların yerine daha iyilerinin konulacağını söyledi.

Basında yer alan haber üzerine Alan Mahallesinde evleri yanan Aslanhan ailesinin durumuna bakmak için geldiklerini ifade Altunç, "Çıkan yangında ailenin bütün eşyaları yandı. Beraberimizde gıda kolisi, battaniye, çocuk ve yetişkin giyimi, mutfak eşyası ve çocuk bezleri olmak üzere bazı ihtiyaçlarını kendilerine teslim ettik. Durumu bizzat yerinde tespit ettik. İnşallah ailenin bu durumunu genel merkezine ilettikten sonra daha kapsamlı bir yardım yapacağız. Bu günler dayanışma günleridir. Türk Kızılay'ı bu günler için vardır. Ailenin 13 ferdinden hiçbirine zarara gelmemiş olması en büyük mutluluğumuzdur. Dünya malı yeniden yerine gelir ama giden can geri gelmediği gibi acısı uzun yıllar devam eder. Allah'a hamd olsun, geçmiş olsun diyoruz. Milletimiz güçlü bir millettir. Bu ailemizin kaybettiklerinin daha iyisini yerine koyacaktır." ifadelerini kullandı.

Vali Ali Fuat Atik'in talimatları üzerine sosyal inceleme uzmanları ve vakıf çalışanları ile birlikte ailenin ihtiyaçları yerinde tespit edildi ve bütçe imkânları dâhilinde her türlü destek sağlanacağı açıklandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Aydın Şakar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli sosyal inceleme uzmanları, sosyologlar tarafından Aslanhan ailesinin ziyaret edildiği belirtilen açıklamada, aileye gerekli ayni, nakdi ve psikolojik desteğin verilmesi yönünde karar alındığı ifade edildi.

Aileye kurumun konukevinde misafir edilebilecekleri yönünde teklif yapıldığı, ancak ailenin şimdilik komşu ve yakınlarının yanında kalmayı uygun gördükleri ifade edilen açıklamada şu bilgilere yar verildi:

"Ailemize ilk başta gıda yardımı yapılmış, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce sosyal ekonomik destek hizmeti kapsamında nakdi destek verilecek, ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da ayni ve nakdi yardımlar yapılarak, ailemizin mağduriyetini gidermek için her türlü sosyal ve ekonomik destek bütçe imkânları dâhilinde verilecektir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler