İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyor?

İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyor?

Yüksekova'ya bağlı Aksu köyünde geçtiğimiz gün yaşanan kavgada ev ve araçları taşlanan, kadın ve çocuk denilmeden darp edilen ailenin büyüğü anne H. Durmazer, dün yapılan barışa rağmen mağduriyetlerinin giderilmediği savunarak, "İlla birilerinin ölmesi mi

HAKKÂRİ - Yüksekova'ya bağlı Aksu köyünde 5 Ağustos Pazartesi günü Koç ve Durna ailesinin bir kısmı ile Durmazer ailesi arasında toprak ve kum anlaşmazlığı nedeniyle başlayan gerginlik ilçe merkezinde kavgaya dönüşmüştü.

İlçede yaşanan kavganın ardından Koç ve Durna Ailelerinden bazı kişiler, önce Durmazer Ailesinin traktörüne saldırmış, daha sonra köye gelip ev ve araçların camlarını kırarak kadın ve çocukları darp etmişti.

Bazı kişilerin dün köye gelip tarafları barıştırdığı öğrenilirken, buna rağmen Durmazer Ailesi olayın gerçek mağdurları olduklarını ileri sürerek mağduriyetlerinin giderilmesi istiyor.

Olayla ilgili olarak konuşan Anne H. Durmazer, barış görüşmesi hakkında şunları dile getirdi:

İlk defa kadın ve çocukların silahla tehdit edildiğine şahit oldum

''Ben bugüne kadar defalarca akraba, aile kavgalarına şahit oldum. Bu halkın bir gerçeğidir, ama dışarıdan çeteler getirip savunmasız kadın ve çocuklara saldırarak mazlum insanları silahla tehdit etmeyi ilk kez görüyorum. Barış güzel bir şey, yalnız ben bu barışı yapanlara şunu söylemek istiyorum. Mademki siz bu olayların yaşanacağından günler öncesinden haberdardınız, neden olayların önünü almadınız? İlla birilerin öldürülmesi ya da mağdur edilmesi mi gerekiyor? Benim bildiğim barış mağdur ailenin mağduriyetinin giderilmesi ile olur. Bu olayda benim çocuklarım darp edildi. Bana ait ev ve çocuklarıma ait 3 araca saldırıp hurdaya çevirdiler."

Ben ve çocuklarım dışında mağdur kimse yok

Kendisinin ve çocuklarının dışında mağdur olan kimsenin olmadığını vurgulayan H. Durmazer, "Bu köyde F.D, Ş,D. ve S,D. isimli kişiler ısrarla olayların bu noktaya gelmesini istediler ve bunu sonunda başardılar. Siz kalkıp ta olay çıkaran insanlarla oturup barış yapıyorsunuz ve sanki olayda kimse mağdur olmamış gibi hareket ediyorsunuz. İster istemez insanın aklına bu olayların planlı bir şekilde yapıldığı akıllara geliyor. Benim ve çocuklarımın mağduriyeti hala devam ediyor. Onlar kendi aralarında anlaşmış olabilirler. Lakin biz yasal yollarla mağduriyetimizin giderilmesi için sonuna kadar bu işi götüreceğiz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.