İmam Hatip Lisesini kazanan öğrenciler ödüllendirildi

İmam Hatip Lisesini kazanan öğrenciler ödüllendirildi

TEOG sınavında yüksek puan alarak Kızıltepe Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesini kazanan öğrenciler okul tarafından ödüllendirildi.

TEOG sınavında yüksek puan alarak Kızıltepe Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde okumayı hak kazanan 9’cu sınıf öğrencilerine okul idaresi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin her yıl geleneksel hale getirdiği ödül töreni bu yıl da düzenlendi.

TEOG’da en çok yüksek puan alarak okulu kazanan İlk 3 öğrenci altın ve para ile ödüllendirilirken, diğer öğrencilere ise başörtüsü hediye edildi.

Programa Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Şube Müdürleri, Mardin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdürrahim Omuk, İlçe Vaizi Kemal Kahraman, Mardin İmam Hatip Okulları İl Koordinatörü Necmettin Başboğa, Kızıltepe İmam Hatip Ortaokulları Koordinatörü İsmail Alkan, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Kılıç, Okul Aile Birliği Başkanı Zeynettin Karaalp, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreni İlçe Vaizi Kemal Kahraman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Mardin İmam Hatip Okulları İl Koordinatörü Necmettin Başboğa, 28 Şubat post modern zulmünü hatırlatarak o gün kapısına kilit vurulan İmam Hatip okulları ve Kur’an Kurslarının bugün daha gür bir şekilde her yerde açıldığını söyledi.

“Türkiye birincileri ve başarılı öğrenciler İmam Hatip okullarından çıkıyordu”

Başboğa, “1986’dan 2000 yılına kadar bütün Türkiye birincileri ve başarılı öğrenciler İmam Hatip okullarından çıkıyordu. Bunun sebebi, eğitimin iki kanatlı olmasındandır. Bir kanadı fenni ilimler diğer kanadı manevi ilimler. Annesine babasına milletine memleketine faydalı bir nesil yetiştiği için onun önünü kapatmaya çalıştılar bu başarılı Müslüman çocukları hazmedemediler, kabullenemiyorlardı. Sistem ve bu sisteme arka çıkanlar 28 Şubat’la kat sayısıyla İmam Hatip okullarımızı ve Kur’an Kurslarımızın kapılarına kilit vurdular ama başarılı olamadılar. Elhamdülillah şimdi daha gür bir şekilde her yerde İmam Hatip okullarımız açılıyor ve insanımız bundan istifade ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Bütün insanlığın sizden beklentisi çok, sorumluğunuz büyük”

Programı hazırlayan okul yönetimini tebrik edip katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ise öğrencilere hitaben şunları söyledi:

“Biz sizi çok önemsiyoruz ve çok seviyoruz. Size bağladığımız ümidimiz ve sizden beklentimiz çok fazla. Bu yüzden yükünüz de ve sorumluluğunuz da çok ağır. Çünkü biz size bu gözle bakıyoruz. Net ifade edeyim, bizi geleceğe taşıyacak olan nesillerin Mimarı, Mühendisi, Ressamı vesaire… Her şeyden önce geleceğin annelerisiniz. Bunun yanında bilinçli insanlarsınız, Müslüman genç hanımlarsınız. Dolayısıyla bu yüzden sorumluluğunuz oldukça fazla. Bu ülkenin hatta bütün insanlığın sizden beklentisi çok ve sorumluğunuz bu anlamda büyük. Bu sorumluluğunuzun bilincinde olduğunuza inanıyorum. hepinize başarılar diliyorum.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.