İmam hatip mezunlarını hedef alan Erol Mütercimler’e tepki

İmam hatip mezunlarını hedef alan Erol Mütercimler’e tepki

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Mardin İl Başkanı Abdulsamet Yılmaz, Erol Mütercimler'in milyonlarca imam hatip mezununu küstah sözlerle hedef almasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler, Haber Global TV ekranlarında katıldığı bir programda imam hatip mezunlarını küstah sözlerle hedef aldı. Mütercimler, milyonlarca imam hatip mezununu sahtekarlık, sapıklık ve ahlaksızlık ile suçladı. Mütercimler'in skandal sözleri sonrası RTÜK harekete geçti.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, "Bir televizyon kanalında Erol Mütercimler'in imam hatip camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatılmıştır." denildi.

Bir tepki de ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Mardin İl Başkanı Abdulsamet Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, Erol Mütercimler’i özür dilemeye davet etti.

Yılmaz, “Erol Mütercimler ortaya koymuş olduğu yaklaşım çok çirkin, sanki imam hatipler tecavüzcü yetiştiriyor, sanki imam hatipliler hırsız yetiştiriyor gibi bir yaklaşım tarzı var. Şu anda ülkeyi yöneten başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, TBMM Başkanımız ve birçok bakan olmak üzere imam hatipli. Birçok Genel Müdür ve bürokratlarımız imam hatipli. Tamamını bu süreçte töhmet altında bulunduran bir yaklaşım tarzıyla böyle bir açıklama yapıyor olması çok çirkin ve kabul edilemez.” dedi.

“Erol Mütercimler'den derhal özür dilemesini istiyoruz.” diyen Yılmaz, “Çünkü imam hatipliler Türkiye'ye değer yetiştiren, Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayan çok değerli isimleri üreten okullarımız. Bu imam hatipler devletin okulları. Devletin müfredatını belirlediği okullar, devletin disipline ettiği, teftiş ettiği okullar. Bunlar çok önemli. Sanki imam hatipler bu ülkede yer altında örgütlenmiş yapılar gibi bir yaklaşım tarzı ortaya konulması çok çirkin. Ayrıca, 1 milyon 400 bini bulan öğrencisiyle, o yavrularımızı da bu manada çok çirkin bir şekilde etkiliyor. O yavrularımızın psikolojisini de ciddi şekilde etkiliyor. Bu adamın televizyonlara çıkıp da alçakça imam hatiplileri tahkir eden yaklaşımlarını şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

İLKHA


İmam hatip mezunlarını hedef alan Erol Mütercimler’e tepki

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.